Tenis
SPORTOVI
Tenis

Nadal novi vladar Wimbledona!

Rafael Nadal u spektakularnom je finalu svladao peterostrukog osvajača Wimbledona Rogera Federera rezultatom 6:4 6:4 6:7 6:7 9:7. Bio je to možda i najbolji meč ikad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni su najbolji tenisači na svijetu, a ovaj susret to je i pokazao. Od finala Ivaniševića i Raftera iz 2001. nije bilo ovakvog meča, no ovaj ga je još i nadmašio. Nema sumnje, ovo je definitivno bio jedan od najboljih mečeva u povijesti tenisa! 

Toliko spektakularnih poena nikad nije viđeno. Velika je šteta što u ovakvim susretima netko mora izgubiti, ali i to je neizostavni dio sporta...

Rafael Nadal rano je došao do prednosti, nakon što je odmah na početku oduzeo servis Federeru. Bez pretjeranih problema priveo je set kraju rezultatom 6:4. U drugom setu Federer se trgnuo i poveo 4:1, no onda ga je Nadal dva puta brejknuo, i za peterostrukog osvajača Wimbledona situacija je postala alarmanta.

U trećem setu nije bilo oduzetih servisa, no oba igrača imali su mnogo prilika do to učine. Crni oblaci nadvili su se nad London i meč je prvi put prekinut kada je Nadal trebao servirati za ostanak u setu kod 4:5. U nastavku se došlo do tie breaka i tada je Federer odigrao savršeno. U četvrtom setu prava drama. Imali smo prilike vidjeti nevjerojatne poene od strane obojice, a odluka je opet pala u ''pripetavanju''. Nadal je vodio 5-2 te imao meč loptu kod 8-7, no Federer ju je spasio spekatakularnim backend winnerom, nakon čega je dobio još dva poena i izborio ulazak u peti set.

Pri rezulatu 6:4 6:4 6:7 6:7 2:2 i izjednačenje na servis Federera meč je opet prekinut zbog kiše. No u pola 10 po našem vremenu ponovo je započeo. Obojica su držali servis na impresivan način. Federer je na svaku break loptu zabijao asa, a Nadal je također igrao najbolje kad je bilo najteže.

Kod rezultata 7:7 u petom Federer se opet našao u problemima. Prve četiri break lopte spasio je servisom, ali peta je bila kobna i Nadal je dobio priliku servirati za pobjedu. Ni tu drami nije došao kraj, ali Španjolac je na kraju ipak došao do trijumfa, duboko u londonskoj noći, nakon skoro pet sati igranja!

Ovim trijumfom Nadal je po prvi put osvojio Wimbledon i dokazao Federeru da ga može tući i izvan Roland Garrosa. Njihov međusobni omjer sada je 12-6 u korist Nadala, a više ni Federerovo prvo mjesto na ATP listi nije sigurno.

Za ove velikane sada slijedi nekoliko tjedana odmora, pa američka turneja, nakon koje se karavana seli u Peking. Olimpijski turnir mogao bi biti fenomenalan, s obzirom da ovaj dvojac dolazi u Kinu i tamo će opet pokazati ostatku teniskog svijeta tko je glavni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider