Tenis
SPORTOVI
Tenis

ATP Umag: Karanušić na Ljubičića, Montcourt izbacio Veića

Roko Karanušić pobijedio je s lakoćom u prvom kolu Umaga, a naš drugi predstavnik Antonio Veić stradao je od ruke Francuza Mathieua Montcourta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Roko Karanušić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Umagu nakon što je u 1. kolu lakoćom za samo 55 minuta svladao talijanskog kvalifikanta Francesca Piccarija, 234. igrača svijeta sa 6-2, 6-2.

"Kada sam ja dobro raspoložen onda pobjeđujem ovako, za manje od 50 minuta. Da sam barem ovako raspoložen bio u Wimbledonu ili nekom drugom većem turniru. Sa Piccariem je bilo jednostavno, bez pritiska i napetosti", kazao je Karanušić, kojeg bi pobjeda u drugom kolu Umaga uvela u toliko željeni klub "Top 100", no osebujni Roko se ne opterećuje tom činjenicom, kao ni Ivanom Ljubičićem kao mogućim protivnikom.

"Ljubičić je favorit protiv mene, ali Ljubičić prvo mora proći Kukuškina. Tko god dođe, ja ga čekam bez straha i pritiska, a zasigurno sam sebi neću nametnuti pritisak ulaska među sto najboljih jer znam da sam ja igrač za Top 50", dodao je Roko Karanušić nakon svoje prve umaške pobjede.

Antonio Veić "slomio" se pod pritiskom svojeg prvog dvoboja na ATP razini, iako je Francuz Montcourt, 182. tenisač svijeta bez ATP pobjede u singlu ove sezone, bio idealan protivnik kojeg je već dobio u karijeri.

"Sanjao sam Montcourta, sanjao sam upravo njega za protivnika jer mi je po svemu idealan i sanjao sam svoju pobjedu u dominantnom stilu. Ništa od toga se nije ostvarilo, odigrao sam jako loše, slomio se pod pritiskom treme i nervoze igranja na Stella Marisu i malo je reći da sam razočaran. Silovao sam loptu, a pogotovu servis, koji sam zbog nervoze jedva ubacio. Htio sam zabiti poen nakon tri udarca, a on je to jedva dočekao", kazao je 20-godišnji Lošinjanin, koji iznimno nalikuje na Rafaela Nadala, naravno bez Španjolčeve mišićne mase.

Veić se u prvih šest mjeseci ove sezone već "spustio" na ATP ljestvici za čak 190 pozicija i zasigurno je jedan od hrvatskih tenisača koji dosta obećavaju u budućnosti. Koliko je bio razočaran nakon poraza od Francuza možda je i dobro odabrao svoj sljedeći challenger turnir, koji će igrati u Međugorju.

U Umagu će u naredna dva dana dvoboje 1. kola još odigrati Ivan Ljubičić i Luka Belić, dok je Ivo Karlović kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu.

Montcourt će u 2. kolu igrati protiv prvog nositelja Španjolca Fernanda Verdasca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider