Tenis
SPORTOVI
Tenis

ATP Toronto: Čilić pobijedio Robreda, Federer izgubio od Simona

Marin Čilić probio se u 3. kolo ATP-Masters-Series turnira u Torontu svladavši 12. nositelja Španjolca Tommyja Robreda sa uvjerljivih 6:3, 6:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je protiv 14. tenisača svijeta odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, a posebno je bio raspoložen kod reterna, uzevši gotovo pola poena na Španjolčev servis, iako je ovaj imao čak 80 posto ubačaja prvoga servisa. 

Čilić je dvoboj završio sa 7 aseva, iskoristivši 3 od osam break-lopti, dok je svoj servis gubio samo jednom.

U osmini finala Čilića čeka dvoboj sa Amerikancem Andyjem Roddickom, s kojim je dosad igrao samo lani u četvrtfinalu Queensa u dva seta i izgubio . 

A najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer je, tri tjedna nakon poraza u finalu Wimbledona, doživio još jedan udarac izgubivši u 2. kolu sa 2:6,7:5, 6:4 od Francuza Gillesa Simona.

Federer je u prvom kolu Toronta bio slobodan, a u drugom je naletio na raspoloženog Francuza, 22. igrača svijeta, koji je ostao miran i nakon gubitka prvog seta, te je zabilježio najveću pobjedu u karijeri.

Švicarcu je ovo najslabija sezona u proteklih nekoliko godina, a ukoliko njegov veliki suparnik Rafael Nadal osvoji Toronto, doći će konačno u priliku da nakon 2004. i 234 tjedna u nizu skine Federera s prvog mjesta ATP liste. To bi se moglo dogoditi već sljedećeg tjedna na turniru u Cincinnatiu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider