Tenis
SPORTOVI
Tenis

Ančić: Moj glavni cilj je ući u svjetsku skupinu Davis cupa

Nakon svega lošeg što mi se dogodilo ove sezone, sada mi je glavni cilj ući s momcima u svjetsku skupinu Davis cupa, kazao je u petak na konferenciji za novinare u Zagrebu ,uoči Davis cup dvoboja protiv Brazila, Mario Ančić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik reprezentacije Goran Prpić pozvao je za dvoboj sa Brazilcima od 19. do 21. rujna u Zadru Marina Ćilića, Ivu Karlovića, Roka Karanušića i Ančića, koji je zbog bolesti zadnji dvoboj odigrao prije više od dva mjeseca u četvrtfinalu Wimbledona.

"Moje zdravstveno stanje je dobro, fizički sam spreman, ali mi nedostaje dvoboja na čemu ću poraditi ovaj tjedan. Ovo mi je deveta godina u Davis cupu i znam da uvijek treba biti oprezan, iako smo protiv Brazilaca veliki favoriti. Ja sam ujedno i veliki ljubitelj košarke i znam kakvo navijačko ozračje mogu prirediti Zadrani, što nam u dvoboju s Brazilcima može jako koristiti", kazao je Ančić.

Izbornik Prpić izrazio je zadovoljstvo što protiv Brazila može računati na sve najbolje što hrvatski tenis trenutačno ima.

"Imamo petoricu igrača među prvih 100-inu na ATP ljestvici, od čega trojicu među prvih 30. To dovoljno govori da smo favoriti protiv Brazilaca, te nam je glavni cilj povratak u svjetsku skupinu Davis cupa", kazao je izbornik Prpić.

Konferencija za novinare povodom Davis cup susreta Hrvatska-Brazil iskorištena je i za potpisivanje sponzorskog ugovora između Hrvatskog teniskog saveza (HTS) i Diners Club Adriatic. Ugovor je u ime HTS-a potpisao predsjednik Radimir Čačić, a u ime Diners Cluba Adriatic predsjednik uprave Željko Menalo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider