Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Zlatnoj paraolimpijki trener prijetio kako će je baciti niz stepenice?

'Ivica Jakeljić mi prijeti zbog raspodjele novca koje će Vlada uplatiti dobitnicima medalja i njihovom stručnom timu', iznijela je javnosti Kaštelanka Antonia Balek, koja je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojila dvije zlatne medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministarstvo financija bi naime, sutra trebalo potvrditi odluku o isplati nagrade Antoniji Balek, njezinu treneru i stručnom timu. Sportaši dobivaju novca ovisno o medalji koju su osvojili (zlatna vrijedi 208.000 kuna), treneri vrijednost najvrijednije osvojene medalje, a nagrade članovima stručnog tima u postocima se raspodjeljuju na suradnike. 

Tu je i nastao problem, jer je, prema Antonijinim riječima, Jakeljić tražio novac za suradnike koje ona nikada nije čak ni vidjela, a kamoli s njima surađivala. Među njima je i njegova supruga koja je navedena kao maserka i pomoćni trener. Kada se Antonia već na povratku iz Pekinga u pariškoj zračnoj luci tome usprotivila, Jakeljić joj je navodno rekao kako će je baciti niz stepenice. 

>> Još jedno zlato i svjetski rekord za Hrvatsku!

>> Balek osvojila zlato i u bacanju kugle

Tvrdi da je na aerodromu u Parizu, kad se usprotivila trenerovim prijedlozima, Jakeljić kazao da će je gurnuti niz stepenice. O tom nemilom događaju, obavijestila je i predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića. 

Nakon povratka u Split bilo ju je toliko strah da je, kako kaže, počela izbjegavati trenera, pa čak i odlaske na ASK-ov stadion. posebno stoga jer je shvalila 'da su tu u igri i još neki ljudi iz splitskog sporta' kako bi se domogli i gradske stipendije koja joj treba biti dodijeljena.  

Jakeljić pak, tvrdi sasvim suprotno. Šokiran je kaže takvim tvrdnjama 'jer je Antoniji bio i majka i otac', a njegova se supruga navodno našla na popisu na izričit Antonijin zahtjev. Za cijelu 'zbrku' okrivljuje neke druge ljude koji su se, kako tvrdi, polakomili za novcem.

'Prijetio smrću joj nisam i ne znam zašto je to rekla. Moj jedini grijeh je vije zlatne paraolimpijske medalje. To je sve. I to s ponosom nosim', kazao je Jakeljić.

Antonia je u Zagreb po nagradu i sastanak s ministrima Draganom Primorcem, Jadrankom Kosor i Ivanom Šukerom doputovala sama.

'Da dođete u situaciju da vas netko tako provocira i tako nešto izjavi, kako bi se vi osjećali? Kakve bi vi mogli dati izjave? I zaista me razumite da kroz jecanje više ne mogu ništa izjaviti', kazala je Antonija novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider