Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Zlatna liga Oslo: Pobjeda Vlašić sa 2.04 m

Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić nastavila je svoju seriju pobjeda i na mitingu "Zlatne lige" u Oslu. Na drugom iz serije mitinga "Zlatne lige" Vlašić je slavila s preskočenih 2.04 metara, što je najbolji rezultat sezone, ispred Njemice Ariane Friedrich koja je preskočila 1.98 m, dok su treće mjesto podijelile Španjolka Ruth Beitia i Ukrajinka Vita Palamar sa 1.94 m.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je 26. uzastopna pobjeda Vlašić, a ostvarila ju je upravo na zaletištu na kojemu je doživjela svoj posljednji poraz, prije godinu dana od Ruskinje Jelene Slesarenko.

Vlašić je do visine od 1.98 m sve preskala iz prvog pokušaja, a tada joj se dogodilo jedno od u posljednje vrijeme rijetkih rušenja na visini ispod dva metra. No, u drugom je pokušaju bila sigurna, da bi pobjedu osigurala preskočivši 2.01 m iz prvog pokušaja.

Vlašić je po osiguranju pobjede iz prvog pokušaja preskočila i 2.04 m, čime je za jedan centimetar popravila dosadašnji najbolji rezultat sezone koji je također bio u njezinom vlasništvu (Doha, Berlin).

Naša prvakinja se zatim okušala i na visini novoga svjetskog rekorda od 2.10 m, ali niti u Oslu nije uspjela nadmašiti gotovo 21 godinu star rekod Bugarke Štefke Kostadinove.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u konkurenciji za podjelu milijun dolara vrijednog "Jack-pota" kojega će dijeliti pobjednici na svih šest mitinga "Zlatne lige". Za taj uspjeh Vlašić mora još pobijediti i u Rimu, Parizu, Zurichu i Bruxellesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider