Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Veliki povratak: Legendarni Lance Armstrong ponovo na biciklu

Najbolji biciklist svih vremema 36-godišnji Amerikanac Lance Armstrong vratit će se natjecanjima sljedeće godine, objavio je u ponedjeljak američki magazin "VeloNews" pozivajući se na pouzdane izvore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova senzacionalna vijest trebala je biti objavljena ovog mjeseca u magazinu Vanity Fair.

Armstrong bi u 2009. trebao nastupiti na pet utrka, među kojima je i Tour de France, na kojem je sedam puta zaredom pobijedio. 

Magazin "Velonews" navodi kako bi Armstrong trebao nastupiti na Amgen Touru po Kaliforniji, utrci Paris-Nica, zatim na etapnoj utrci po američkoj državi Georgiji, na utrci Dauphine-Libere i Tour de Franceu.

Armstrong će voziti u kazahstanskoj momčadi Astana i to bez plaće i nagradnih bonusa. Šef Astane je Johan Bruyneel, koji je bio na čelu Dicovery Channela dok je u momčadi bio i Armstrong. 

Astana je po imenima najjača momčad na ProTouru, za nju voze prošlogodišnji pobjednik Tour de Francea Španjolac Alberto Contador, odlični Nijemac Andreas Kloeden, te Amerikanac Levi Leipheimer.

Ovu vijest nije bilo moguće potvrditi, jer Armstrongov menadžer Mark Higgins nije odgovarao na telefonske pozive, piše novinska agencija Reuters.

Nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France u razdoblju od 1999. do 2005., a nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije se opustio, već je formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider