Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Tour de France: Sastre na korak od trijumfa

Španjolac Carlos Sastre (CSC) nadomak je pobjedi na najvećoj biciklističkoj utrci na svijetu, "Tour de Franceu". Dan prije završetka utrke Sastre ima više od minute prednosti pred konkurencijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je posljednja etapa "Toura" praktički revijalnog karaktera, s paradom na pariškoj aveniji Champs-Elysees, 33-godišnji Sastre mora samo paziti da ostane na biciklu, da mu se u nedjelju ne dogodi nekakva nesreća, te će proslaviti najveći uspjeh u karijeri. Do sada je upisao drugo mjesto na prošlogodišnjoj "Vuelta a Espana", te četvrta mjesta na "Touru" 2006. i 2007., te četvrto mjesto na "Vuelti" 2006.

Iako je bio najveći favorit za osvajanje ovogodišnjeg "Toura", Evans će po svemu sudeći ponoviti prošlogodišnji plasman kada je također bio drugi. Lani je za drugim Španjolcem, Albertom Contadorom zaostao još manje - samo 23 sekunde.

Uoči 20. etape Sastre je imao 1:34 minute prednosti ispred Evansa, a kako je Australac inače mnogo bolji vozač na kronometar očekivalo se da bi možda mogao nadoknaditi taj zaostatak. Primjerice, prošle je godine Evans u pretposljednjoj etapi "Toura", kronometru slične dužine, ostvario 2:35 minuta bolje vrijeme od Sastrea. Ipak, Sastre je uspio održavati korak s Evansom od samoga početka: u prvoj trećini dionice izgubio je tek osam sekundi, u drugoj trećini dodatnih 15, te u završnoj trećini još samo šest, što mu je bilo i više nego dovoljno da suvereno zadrži žutu majicu vodećeg.

Inače, pobjednik 20. etape je Nijemac Stefan Schumacher (Gerolsteiner), koji je time dokazao izvrsnu formu na ovogodišnjem "Touru", jer je pobijedio i u prvoj etapi voženoj na kronometar, prije 17 dana. Drugo mjesto u etapi zauzeo je svjetski prvak na kronometru, Švicarac Fabian Cancellara (CSC) sa 21 sekundom zaostatka, dok je treći bio Luksemburžanin Kim Kirchen (Columbia) sa 1:01 minutom zaostatka za Schumacherom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider