Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hrvatska u skupini sa Švedskom, Španjolskom, Južnom Korejom i Kuvajtom

Rukometaši Hrvatske započet će 21. Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se od 16. siječnja do 1. veljače 2009. održava u šest hrvatskih gradova, u skupini B u kojoj su pored nas još nastupiti i reprezentacije Švedske, Španjolske, Južne Koreje, Kuvajta i trećeplasirane reprezentacije s sveameričkih kvalifikacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvenstvo će se igrati u Varaždinu, Splitu, Osijeku i Poreču, a natjecanja u dvije polufinalne skupine održat će se u Zadru i Zagrebu, a finale u novoizgrađenoj "Areni" pred 15. 000 gledatelja.

Ždrijeb za Svjetsko rukometno prvensto održan je u subotu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a naš izbornik Lino Červar mogao je, kao predstavnik domaćina prvenstva, izabrati skupinu i on se odlučio za skupinu B .

U bubnju su bile 24 reprezentacije podijeljene u šest skupine sa po četiri reprezentacija. U prvoj jakosnoj skupini bili su: Njemačka, Francuska, Danska i Hrvatska i to je značilo da nam ove najjača svjetske reprezentacije ne mogu biti suparnici u prvom krugu natjecanja. Po tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine plasirat će se u drugi krug u kojem će se formirati dvije skupine po šest momčadi koje će nastaviti natjecanje za odličja.

Gost na ždrijebanju bio je i predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hassan Moustafa , koji je izrazio uvjerenje da će ovo biti najbolje organizirano natjecanje u povijesti svjetskih prvenstava.

Posebni izaslanik predsjednika Organizacijskog odbora prvenstava i predsjednika Vlade Ive Sanadera ministar financija Ivan Šuker kazao je da je Vlada RH pomogla Poreču, Osijeku, Varaždinu, Splitu, Zadru i Zagrebu da izgrade dvorane jer u tome vidi i svoj ekonomski interes.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša izrazio je uvjerenje da će najbolje rukometaše svijeta dočekati atmosfera kakva je nedavno bila u Zadru, a gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je uskoro i gradnju Hrvatskog rukometnog doma na Sveticama.


Skupine SP 2009:


Skupina A:

Francuska

Mađarska/BiH

Slovačka

Romunjska

2. ekipa sa sveameričkih kvalifikacija

Australija


Skupina B:

HRVATSKA

Švedska

Španjolska

Južna Koreja

Kuvajt

3. ekipa sa sveameričkih kvalifikacija


Skupina C

Njemačka

Poljska

Makedonija

Rusija

Tunis

Alžir


Skupina D

Danska

Norveška

Egipat

1. ekipa sa sveameričkih kvalifikacija

Srbija

Saudijska Arabija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider