Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Slavodobitni paraolimpijci stigli u Zagreb

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija predvođena dvostrukom prvakinjom Antoniom Balek, osvajačem zlata Darkom Kraljem i vlasnikom srebrne medalje Branimirom Budetićem vratila se u večeras u Zagreb sa Paraolimpijskih igara u Pekingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske paraolimpijce je u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci Pleso dočekalo mnoštvo navijača, prijatelja, članova obitelji, te niz uglednika iz političkog, sportskog i javnog života Hrvatske i Zagreba. Iz Grubišnog Polja, rodnog mjesta Darka Kralja, stigla su četiri autobusa, a iz Kutine, iz koje je Branimir Budetić, cijeli njegov 4b Gimnazije Tin Ujević.

Naravno, doček nije mogao proteći bez tamburaša koji su dočekali hrvatske paraolimpijce.

U ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora na dočeku se zahvalio predsjednik HPO-a Ratko Kovačić koji je naglasio kako se reprezentacija vratila ponosna i sretna zbog najvećeg uspjeha na paraolimpijskim igrama.

Dopredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor je čestitala svim paraolimpijcima istaknuvši da se upornošću, ljubavlju i velikim zanosom mogu svladati sve prepreke i predrasude.

Uime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je reprezentaciji čestitala Morana Paliković-Gruden, dok je paraolimpijcima uime predsjednika Stjepana Mesića čestitao njegov izaslanik Boro Vučković. Zagrebački granonačelnik Milan Bandić čestitao je osvajačima medalja na velikoj volji i čvrstoj disciplini.

Jedna od junakinja igara Antonia Balek zahvalila se na velikom dočeku istaknuvši kako je pod temperaturom doputovala u Zagreb, ali da joj je laknulo čim je vidjela mnoštvo navijača.

"Nadam se da će ovi rezultati potaknuti sve na uklanjanju predrasuda u glavama i arhitektonskih barijera koje nas okružuju", kazala je Balek.

Darko Kralj se također zahvalio na dočeku, te je svoju medalju posvetio hrvatskom narodu i svom Grubišnom Polju, dok je 18-godišnji Branimir Budetić bio iznenađen svečanim dočekom, a posebno što su ga u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali baka, djed i čitav razred.

Paraolimpijske igre u Pekingu trajale se od 6. do 17. rujna i na njima je nastupilo 4.000 sportaša iz 148 zemalja svijeta. Hrvatsku je predstavljalo 25 sportaša koji se kući vraćaju sa četiri medalje - tri zlatne i jednom srebrnom. Sa četiri medalje Hrvatska je na koncu zauzela 37. mjesto na ljestvici osvajača odličja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider