Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Sanja Jovanović oborila hrvatski rekord

Prvoga dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u plivanju koje se održava u Dubrovniku postavljena su tri nova hrvatska rekorda. Sanja Jovanović već je u polufinalu popravila vlastiti rekord na 50 metara leptir za 44 stotitnke plivavši 26.87 sekundi, dok su ostala dva rekorda postavile štafete Primorja CO u ženskoj, te Zagrebačkog plivačkog kluba u muškoj konkurenciji u utrkama na 4x200 metara slobodno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez obzira na novi državni rekord, Jovanović je zauzela drugo mjesto na 50 leptir, jer je brža od nje bila Poljakinja Agata Korc, što nam govori da će u Pekingu biti jako teško. 

Korc je u polufinalu plivala 26.45, dok je u finalu bila najbrža s vremenom 26.82, a Jovanović je u finalu plivala 27.07, što je također brže od njezinog bivšeg rekorda.

Ženska štafeta Primorja CO bila je najbrža s vremenom 8:37.27 minuta što je za čak 8.80 sekundi brže od bivšeg rekorda kojega su držale plivačice Medveščaka starog četiri godine.

Plivači ZPK su, pak, popravili devet godina stari državni rekord za 4.19 sekundi plivavši 7:37.60 minuta. Bivši rekord držala je reprezentacija u sastavu Franičević, Tomas, Kanjer, Kožulj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider