Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Sanader: Sve dvorane za SP u rukometu bit će dovršene do kraja godine

Premijer Ivo Sanader rekao je danas u Banskim dvorima da će sve dvorane koje se grade za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva biti dovršene i otvorene do kraja ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premijer je to izjavio nakon sastanka s predstavnicima Hrvatskog rukometnog saveza, resornim ministrima te županima i gradonačelnicima koji će biti domaćini Svjetskog rukometnog prvenstva u siječnju 2009. godine.

U Poreču će dvorana biti otvorena 21. studenog ove godine, u Varaždinu 2. prosinca, a u Osijeku 6. prosinca, što se poklapa i s proslavama dana tih gradova.
Najveće dvorane, zagrebačka i splitska, bit će svečano otvorene u drugoj polovici prosinca, dok je zadarska već gotova.

Premijer Sanader rekao je kako "imamo još 6 mjeseci za obaviti sve što smo si zadali te ćemo pokazati da Hrvatska zna organizirati vrhunske športske priredbe", te istaknuo da tome u prilog govore izvješća predstavnika gradova i ministrice graditeljstva Marine Matulović Dropulić, prema kojima se svi radovi odvijaju u zadanim rokovima.

Ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac bit će zadužen za organizacijski dio pa će uz glavni pripremni odbor po gradovima biti oformljeni i pripremni odbori s gradonačelnicima na čelu.

Na upit hoće li nakon prvenstva Hrvatska biti u plusu ili minusu, Sanader je kazao da će pripremni odbori uskoro izraditi konkretne projekcije.
"S obzirom na ulogu prvenstva u procesu predstavljanja Hrvatske na međunarodnoj sceni, sigurno ćemo biti u plusu", istaknuo je Sanader.

Novi predsjednik Rukometnog saveza Sandi Šola podsjetio je da je posljednje svjetsko prvenstvo u rukometu prenosilo čak 156 zemalja svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider