Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Rekordan broj hrvatskih olimpijaca u Pekingu

Na Igrama 29. olimpijade, što će se od 8. do 24. kolovoza održati u Pekingu, Hrvatska će nastupiti s rekordnim brojem športaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, 45 dana prije početka najvećeg multišportskog natjecanja na svijetu, a mjesec dana prije završetka kvalifikacijskog ciklusa, 88 hrvatskih športaša iz atletike, biciklizma, boksa, gimnastike, jedrenja, kajakaštva, plivanja, rukometa, stolnog tenisa, streljaštva, taekwondoa, tenisa, vaterpola i veslanje već su ispunili norme za nastup u Pekingu, a to još uvijek može ostvariti i desetak športaša u pojedinačnim športovima, kao i košarkaši na kvalifikacijama, koje će se od 14. do 20. srpnja održati u Ateni.

Najbrojniji su u pojedinačnim športovima plivači od kojih je čak 12 ispunilo norme, s tim da Duje Draganja, Sanja Jovanović, Marko Strahija, Mario Todorović, Gordan Kožulj i Alexei Puninski imaju "A", a ostali "B" olimpijsku normu.

Koliki je to uspjeh i kvalitativni napredak našeg plivanja najbolje pokazuje podatak da među 10 atletičara i atletičarki, koje su prijavljene za Peking, samo Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić imaju "A" normu, a Blanka i aureolu nepobjedivosti u skoku u vis koja traje već godinu dana i najbolji skok sezone od 206 cm.

Izuzetno je brojna i jedriličarska ekipa koja će također imati deset natjecatelja, a uz rukometaše i vaterpoliste značajnijem povećanju broja olimpijaca mogli bi pridonijeti i 12 košarkaša, koji u Ateni imaju realne izglede za nastup u Pekingu. Stoga je realno očekivati da će Hrvatsku na petom samostalnom nastupu na Ljenim olimpijskim igrama zastupiti više od stotinu športaša u najmanje 14 športova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider