Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Rasmussenu dvogodišnja suspenzija, Rabobank dobio spor

Danski biciklist, 34-godišnji Michael Rasmussen, suspendiran je na dvije godine nakon što je izbačen s prošlogodišnjeg Tour de Francea. Suspendirao ga je Biciklistički savez Monaka, u kojem je Rasmussen registriran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest o suspenziji jučer kasno navečer potvrdila je Međunarodna biciklistička federacija (UCI), a dolazi uoči početka ovogodišnjeg Tour de Francea koji počinje 5. srpnja.

Suspenzija mu teče od 25. srpnja prošle godine, dakle nakon izbacivanja s Toura, a trajat će do 25. srpnja 2009. 

Rasmussen je na prošlogodišnjem Touru bio vodeći četiri etape prije kraja. No, zbog laganja o tome gdje je trenirao uoči Toura, zbog čega nije bilo moguće provesti dopinšku kotrolu izvan natjecanja, njegova momčad Rabobank izbacila ga je iz ekipe, pa je Rasmussen morao napustiti najugledniju biciklističku utrku na svijetu, a pobjeda je pripala Španjolcu Albertu Contadoru.

A upravo danas, stigla je i vijest kako je Rabobank dobio sudski spor protiv Rasmussena koji ih je tužio zbog nezakonitog otkaza. 

>>
Vodeći na Tour de Franceu izbačen iz reprezentacije

>> Rasmussen: Razmišljao sam o samoubojstvu

Sud u nizozemskom Utrechtu odlučio je kako je Rabobank s pravom izbacio Rasmussena iz momčadi tijekom prošlogodišnjeg Tour de Francea, ali je dodao da otkaz nije trebao stupiti odmah na snagu. Stoga Rabobank mora platiti 700 tisuća eura odštete Rasmussenu, što je osam puta manje od onoga što je tražio danski biciklist. Rasmussen je tražio odštetu od pet i pol milijuna eura. 

Rasmussen i dalje tvrdi da nikad nije uzimao doping.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider