Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

POI: Još jedno zlato i svjetski rekord za Hrvatsku!

Hrvatska je osvojila i drugu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Nakon Darka Kralja u bacanju kugle, zlato je osvojila i Antonia Balek u bacanju koplja ostvarivši pritom i novi svjetski rekord.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša taekwondašica iza koje su dvije prometne nesreće i tri godine kome nakon kojih je ostala privezana za kolica s dijagnozom tetraplegija, osigurala je prvo mjesto već u prvom hicu bacivši koplje na 12.82 metara što joj je donijelo 1.425 bodova i novi svjetski rekord. 

Nedostižno za sve ostale suparnice. U drugom hicu je bacila koplje na 12.19, a u trećem na 12.79 metara, a potom u finalnoj seriji uopće nije izlazila na bacalište.

"Osjećam se fantastično, milijun puta fantastično. Obećala sam zlato i svoje obećanje sam ispunila. Sretna sam i ponosna što će se po drugi put u 'ptičjem gnijezdu' svirati hrvatska himna," kazala je ova 40-godišnjakinja iz Kaštel Sućurca. 

Prije nje zlatnu medalju u bacanju kugle je osvojio Darko Kralj, dok je Branimir Budetić bio srebrni u bacanju koplja. Sa dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom ove paraolimpijske igre su postale najuspješnije u hrvatskoj povijesti, a do konca natjecanja očekuje se nastup još nekoliko uzdanica.

Prije nego što je Antonia Balek stradala u prvoj prometnoj nesreći ostvarila je zapažene rezultate u taekwondou, a bavila se i full-conctactom, te rukometom. Prilikom povratka s jednog natjecanja doživjela je prometnu nesreću nakon koje je tri godine bila u komi. 

Vratila se u život i tijekom rehabilitacije ponovo stradala u prometnoj nesreći. Novi oporavak je trajao osam mjeseci i premda prognoze nisu bile blistave još jednom se izborila za život.

"Sport me vratio u život i donio mi najveće zadovoljstvo," kazala je ova simpatična Dalmatinka koju se nije previše dojmilo 85.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu.

"Izašla sam na bacalište hrabro i samouvjereno, znala sam da mogu ostvariti veliki rezultat," dodala je.

Antonia posljednju godinu i pol radi s Ivicom Jakeljićem i tijekom njihove suradnje njezini rezultati su bitno bolji.

"Antonia je bacala prosječne rezultate sa treninga. Ponašala se šampionski. No, što je još važnije ona može još napredovati. Ona je invalid jako visokok stupnja, no njezina želja za radom je nevjerojatna," istaknuo je Jakeljić, nakon drugog hrvatskog zlata u Pekingu, te ukupno treće medalje.

Antoniu do konca igara još očekuje i nastup u bacanju kugle u kojem također očekuje visok plasman.

"Tko zna možda ponovo odem do vrha. Dobro i kvalitetno smo radili, maksimalno sam spremna, a mogu bacati bez pritiska nakon što sam osvojila zlato u koplju," kazala je na kraju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider