Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Pariz: Blanka Vlašić i dalje u igri za milijun dolara

Najbolja hrvatska sportašica nastavila je svoj niz pobjeda. Blanka Vlašić do 33. uspjeha zaredom stigla je na četvrtom ovogodišnjem mitingu iz serije "Zlatne lige", održanom u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlašić je pobjedu osigurala već s preskočenih 1.97 metara iz prvog pokušaja, jer su njezine najbliže suparnice, Njemica Ariane Friedrich i Belgijanka Tia Hellebaut, tu visinu preskočile iz drugog, odnosno trećeg pokušaja, a potom po tri puta rušile letvicu na 1.99 m.

Nakon osigurane pobjede, Vlašić je podignula letvicu na 2.01 metara koju je uspjela svladati iz trećeg pokušaja, te nastaviti niz da u svakom svom nastupu u 2008. godini preskače dva metra. Nažalost, nije uspjela preskočiti 2.05 m, što bi bio novi rekord mitinga, pa je taj rekord ostao na 2.02 kojega je Vlašić postavila lani.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za "jack pot" od milijun dolara zajedno s Kenijkom Pamelom Jelimo koja je u Parizu pobijedila u utrci na 800 metara s novim svjetskim juniorskim rekordom od 1:54.97 minuta.

Za osvajanje ili podjelu milijunskog "jack pota" Vlašić i Jelimo moraju pobijediti na još dva mitinga, 29. kolovoza u Zurichu, te 5. rujna u Bruxellesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider