Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Slučaj Balek: Dvije strane zlatne medalje

Nakon što je dvostruka zlatna paraolimpijka Antonija Balek iznijela teške optužbe na račun svog trenera u kojima ga čak optužuje za pokušaj ubojstva, danas je i trener Ivica Jakeljić iznio svoju verziju priče koja se je suprotna izjavama Kaštelanke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki trijumf paraolimpijske atletike i Antonije Balek slavila je cijela Hrvatska. U Pekingu su bili nerazdvojni, a danas na primanju u Banskim dvorima udaljeni jedno od drugoga. U 'slučaju Belek' postoje dvije strane zlatne medalje; jednu je ispričala dvostruka osvajačica zlata iz Pekinga, a drugu je danas ukratko predstavio njezin trener Ivica Jakeljić.

'Došlo je do Vlade i nadležnih ministarstava i oni su poduzeli što je potrebno, kao i institucije koje su za to zadužene', rekla je Balek nakon prijama za sudionike Paraolimpijskih igara u Pekingu s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom.

>>
Zlatnoj paraolimpijki trener prijetio kako će je baciti niz stepenice?

'Moje izjave nisu izmišljene i ne mogu biti izmišljene, postoje ljudi koji su to vidjeli', ustvrdila je. 

'Pokušajte me spriječiti u daljnjim koracima da ne dođem u situaciju koja bi mogla dovesti u pitanje kako ću iz ove ustanove doći do vrata doma', kazala je dodajući da je zbog svega doživjela šok koji kod nje izaziva strah kada netko dohvati kolica i kada vidi stepenice. 

Prozvani Ivica Jakeljić tvrdi suprotno:

Ne želim se 'prati' od nečega što nisam učinio

'Ne želim se 'prati' od nečega što nisam učinio. Prijetio smrću nisam, ne znam zašto je to rekla. Moj jedini grijeh su dvije paraolimpijske medalje i s ponosom ih nosim'.

Ponos je pukao zbog novca. Na trenerovoj listi osoblja, koje je trebalo dobiti državne nagrade za osvojene medalje bili su oni koji Antoniju nisu trenirali, pa i njegova supruga.

'Nisam ja nikoga naveo. To je bila izričita želja Antonije Balek da moja žena uđe u njezin stručni tim', rekao je Jakeljić.

Podsjetimo, jedna zlatna medalja vrijedi 208 tisuća kuna. Uz sportaše, toliki iznos dobiva i trener, dok ostalim članovima tima pripadaju manji novčani iznosi.

Hrvatski paraolimpijski odbor je pokrenuo istragu ogradivši se od svih izjava Antonije Balek objavljenih u sredstvima javnog priopćavanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider