Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Otvoren Grand Prix miting u Zagrebu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je 58. izdanje međunarodnog atletskog mitinga Hanžekovićev memorijal, koji već šestu sezonu ima kategoriju Grand Prix zajedno sa još 23 velika mitinga u svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na najjačem dosadašnjem zagrebačkome mitingu nastupit će sedam olimpijskih pobjednika, dva svjetska rekordera i 22 nositelja odličja sa Olimpijskih igara u Pekingu. 

Među najveće zvijezde mitinga svakako spadaju svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 110 prepone Kubanac Dayron Robles i Jamajčanska sprinterica Veronica Campbell Brown, koja je u Pekingu bila zlatna na 200 metara.

U Zagrebu će nastupiti i sve tri osvajačice olimpijskih odličja u bacanju diska, zlatna na 100 prepone Amerikanka Dawn Harper, te naravno svjetska prvakinja i srebrna u skoku u vis iz Pekinga Blanka Vlašić kao najjači hrvatski adut. 

Blanka će po vlastitome obećanju pokušati večeras u Zagrebu oboriti rekord mitinga od 201 centimetar koji drži zajedno sa Šveđankom Kajsom Berqvist otprije dvije godine.

Za zagrebački miting akreditirano je više od 100 domaćih i inozemnih novinara, a TV-signal iz Zagreba preuzet će izravno četiri TV-kuće, pa će događaje iz Sportskog parka Mladost pratiti više od 100 milijuna gledatelja širom svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider