Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi

Nakon olimpijskog zlata, Blanka ostala i bez zlatnog jackpota

Grand prix miting Zlatne lige u kišnom Bruxellesu bio je poprište velike drame u natjecanju u skoku u vis. Blanka Vlašić nije uspjela pobijediti i osvojiti utjehu za pekinško zlato - pola milijuna dolara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naša najbolja sportašica nakon pobjeda u Berlinu, Oslu, Rimu, Parizu i Zurichu, nije uspjela pobijediti i na posljednjem iz serije mitinga, onom u Bruxellesu. 

S preskočena dva metra iz drugog pokušaja zauzela je drugo mjesto iza Njemice Ariane Friedrich. Treće mjesto zauzela je olimpijska pobjednica iz Pekinga u skoku uvis, Belgijanka Tia Hellebaut.

Blanka je krenula uspješnim skokom preko 180 cm, te jednakim uspjehom preskočila 185 i 190 centimetara. No tada kreću nevolje. Na visini od 194 cm Blanka je imala velikih problema i letvicu je šokatno rušila čak dvaput. Poznato je da ne voli kišu i sudeći po dobacivanju treneru Marjanoviću smetala joj je sklizava podloga.

Treći pokušaj na 194 cm Blanka je morala preskočiti pod ogromnim, pola milijuna dolara teškim, pritiskom, no srećom sabrala se i letvica je ostala na mjestu. Visinu od 197 cm Blanka također ruši iz prvog pokušaja, no u drugom je bila uspješna.

Sljedeće podizanje letvice bilo je na 200 centimetara. Blanki su ponovo trebala dva pokušaja, a istu su visinu preskočile i Njemica Friedrich te zlatna iz Pekinga Hellebaut. 

Na 202 cm odvijala se prava drama. Blanka ni iz tri pokušaja nije uspjela preskočiti tu visinu, no to nije uspjelo ni Friedrich ni Hellebaut. Tako je Njemica neočekivano došla do pobjede zbog preskočenih 197 cm iz prvog pokušaja, dok su na višim preskočenim visinama Vlašić i Friedrich bile izjednačene.

Porazom Blanke, 18-godišnja kenijska atletičarka Pamela Jelimo ostala je jedina osvajačica jackpota vrijednog milijun dolara. Ona je u utrci na 800 metara uvjerljivo pobijedila konkurenciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider