Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Mladi sportaši nagrađeni 'Draženom Petrovićem'

Hrvatski Olimpijski odbor dodijelio je nagrade i priznanja najperspektivnijoj športašici, športašu te ženskoj i muškoj ekipi u mlađim kategorijama u 2008. godini. Među osvajačima su osvajačica bronce iz Pekinga Martina Zubčić te nove nade hrvatske košarke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obraćajući se nazočnima na prigodnoj svečanosti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izrazio je zadovoljstvo što nagrada za najperspektivnije mlade športaše nosi ime po velikom čovjeku i športašu Draženu Petroviću koji svima može biti uzor.

"O kako se velikom športskom imenu radi može ilustrirati i podatak da Draženov muzej tijekom godine obiđe više od 18.000 posjetitelja s čime se ne može pohvaliti niti jedan zagrebački muzej sa stalnim postavom", rekao je Mateša i najavio da će se uoči rođendana Dražena Petrovića, 22. listopada, organizirati atraktivna međunarodna košarkaška utakmica.

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak naglasio je da je Dražen, uz ostale hrvatske športaše, u vrijeme ratnih godina i stvaranja HOO-a jedini prepoznatljiv hrvatski športski proizvod u svijetu.

"Samo zahvaljujući imenima kao što su Dražen Petrović, Goran Ivanišević, Toni Kukoč, Stojko Vranković, Dino Rađa, Zvone Boban, Davor Šuker... mogli smo tražiti i dobiti svoj nacionalni olimpijski odbor čemu su težile generacije hrvatskih športaša, ali to nisu uspjele ostvariti. Zahvaljujući kapetanu Draženu mogla se u Barceloni odigrati nezaboravna finalna utakmica između 'Dream Teama' i Hrvatske koja je zauvijek ostala zapisana u našim srcima", naglasio je Vrdoljak.

Nagradu za najperspektivnu športašicu Hrvatske u 2008. godini dobila je taekwondašica Martina Zubčić koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila brončanu medalju u kategoriji do 57 kg.

Najperspektivnji športaš je atletičar Marin Premeru koji je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj osvojio srebrnu medalju u bacanju diska, te brončanu u bacanju kugle.

Draženov muzej tijekom godine obiđe više od 18.000 posjetitelja

Najbolja mlada ekipa je juniorska karate reprezentacija koja je u sastavu Ema Aničić, Azra Saleš, Maša Martinović i Ivana Goricaj osvojila prvo mjesto na Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Trstu.

Za najbolju mladu momčad izabrana je juniorska košarkaška reprezentacija koja je na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Ateni osvojila treće mjesto. Brončano odličje zaslužili su: Ivan Batur, Mario Delaš, Goran Fodor, Toni Prostran, Leon Radošević, Ivan Ramljak, Robert Rikić, Sven Smajlagić, Tomislav Zubčić, Josip Bilinovac, Darko Planinić i Nikola Došen.

Na čelu Odbora za dodjelu nagrada bio je Zvonimir Boban, a članovi Goranko Fižulić, Zvjezdana Tuma Pavlov i Dragutin Kamenski (Vijeće HOO-a), Iva Perdec-Augustinčić, Romana Caput-Jogunica i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), te olimpijci Aleksandar Petrović, Kaja Ileš i Vlado Lisjak (Hrvatski klub olimpijaca).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider