Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Lagat slavio i na 1.500m, Walter Dix pobijedio olimpijskog prvaka na 200m

Posljednjeg dana američkih olimpijskih kvalifikacija u atletici, koje su održane u Eugenu, ostvareno je dosta odličnih rezultata, no najčešće uz pomoć prejakog vjetra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ipak, Jennifer Stuczynski je sa 4.92 m oborila američki rekord u ženskom skoku s motkom. To je za dva centimetra bolje od rekorda kojeg je postavila sredinom svibnja, što pokazuje da je u odličnoj formi uoći OI u Pekingu.

Svjetski prvak na 1.500 i 5.000 metara Bernard Lagat jučer je slavio na 1500m s vremenom 3:40.37. Lagat je prije stjecanja američkog državljanstva trčao za Keniju pod čijom je zastavom osvojio dvije olimpijske medalje na 1.500 m. Na OI u Pekingu Lagat će Ameriku zastupati u dvije discipline, na 1.500 i 5.000 metara.

Drugo i treće mjesto na 1.500 m i plasman na OI izborili su također naturalizirani Amerikanci. Drugi je bio Leonel Manzano, koji je rođen u Meksiku, a treće mjesto osvojio je bivši Sudanac Lopez Lomong.

"Ovo pokazuje da je Amerika mjesto gdje možete ostvariti svoje snove. Nas trojica upravo živimo američki san", izjavio je Lagat.

Jedna od zanimljivijih disciplina posljednjeg dana kavalifikacija bila je muška utrka na 200 m u kojoj je Walter Dix (19.852 sekundi) pobijedio u foto-finišu olimpijskog prvaka Shawna Crawforda (19.857).

Svjetski prvak na 200m Tyson Gay utrku je morao promatrati putem tv-ekrana jer je u četvrtfinalu morao odustati zbog ozljede bedrenog mišića.

Na kraju treba napomenuti da su OI u Pekingu izborili troje prvoplasiranih u svakoj disciplini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider