Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Zašto je Blanka skakala uzalud: 'Software' kriv za nesporazum na skoku u vis

Mislim da sada znam cijelu istinu o događajima oko skoka u vis na sinoćnjem atletskom mitingu u Zagrebu za kojeg je glavni krivac "software" koji nije mogao pikazati da dvije natjecateljice dijele prvo mjesto. Na to me prvi upozorio Blankin trener Bojan Marinović, ali dok smo se snašli Blanka je nastavila skakati iako je bila pobjednica odmah nakon što je Čičerova odustala od raskakivanja, kazao je u srijedu menadžer zagrebačkog mitinga Harald Edletzberger.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On je kazao da će u kalendaru Međunarodne atletske federacije pokušati zadržati termin mitinga pri kraju sezone i najavio je da bi se "Hanžek" iduće godine mogao održati 31. kolovoza, ali da je zato već sada treba započeti s njegovom organizacijom.

Direktor mitinga Velimir Bašić nije krio zadovoljstvo uspjehom mitinga u čiju se organizaciju tek nedavno uključio. "Očekivao sam da će nam čelnici Hrvatskog atletskog saveza čestitati na dobroj organizaciji mitinga koja je na Savu privukla više od 8.000 gledatelja. Svi su, uvjeren sam, uživali u izvanrednoj atletici, ali i predsjedniku HAS-a Lucijanu Sušnju, tajniku HAS-a Milanu Oreškoviću i direktoru atletske reprezentacije Siniši Ergotiću moram zahvaliti što ni na koji način nisu sudjelovali u organizaciji i provedbi mitinga", ironično je zaključio Bašić.

Po njegovim riječima iza mitinga su čvrsto stali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i član gradskog poglavarstva za obrazovanje, kulturu i šport Duško Ljuština, koji su uz menadžera Haralda Edletzbergera najzaslužniji za ovogodišnji uspjeh "Hanžeka", a oni su i najbolja garancija da će se IAAF miting i iduće godine po sedmi, a "Hanžek" 59. put organizirati u glavnom gradu Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider