Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kavran podnio ostavku, Šola novi predsjednik Saveza

Na današnjoj izvanrednoj skupštini Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu prihvaćena je ostavka dosadašnjeg predsjednika Saveza Željka Kavrana, koji je bio 12 godina na čelu HRS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za novog predsjednika HRS-a izabran je Sandi Šola, predsjednik uprave Karlovačke banke.

Do smjene na vrhu Hrvatskog rukometnog saveza došlo je nakon što su se sukobili Željko Kavran i najmoćniji čovjek HRS-a izvršni dopredsjednik Zoran Gobac. Nakon toga su uslijedile ostavke 11 članova Upravnog odbora, zbog čega je sazvana izvanredna skupština.

Gobac je Kavranu, među ostalim, zamjerao sukob interesa, odnosno da je predsjednik Perutnine Pipo IPC i HRS-a. Kavran je, pak, tvrdio kako se Gobac želi dokopati vlasti uoči SP-a, koje se početkom 2009. održava u Hrvatskoj.

Smjena na vrhu protekla je bez povišenih tonova, jer je Kavran svojom ostavkom na početku sjednice olakšao posao delegatima na skupštini.

Izabran je i novi Upravni odbor od 17 članova u kojem su, uz Sandija Šolu, i Zoran Gobac, predsjednik HSP-a Anto Đapić, te bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Skupština je ovlastila Upravni odbor da u najskorije vrijeme utvrdi mogućnost igranja RK Metkovića u Prvoj muškoj ligi. Metković je zapao u financijske probleme, pa ukoliko se pokaže da ih nije u stanju riješiti u Prvoj ligi umjesto njih će igrati RK Županja, kao treći iz kvalifikacija.

Prihvaćen je i prijedlog za povećanje Prve ženske lige sa 12 na 14 klubova, ali od sezone 2009/2010.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider