Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Gerransu 15. etapa, Schleck novi vodeći na Touru

Australac Simon Gerrans (Credit Agricole) pobjednik je 15. etape biciklističke utrke Tour de France vožene od Embruna do vrha uspona na Prato Nevoso u Italiji u dužini od 183 kilometra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerrans je na posljednjem usponu dana na Prato Nevoso bio najstaloženiji i najspretniji od četvorice vozača koji su se odvojili od glavne skupine u ranoj fazi utrke, te ostali na čelu do kraja. Drugo mjesto zauzeo je Španjolac Egoi Martinez (Euskaltel) sa tri sekunde zaostatka, a treće Amerikanac Danny Pate (Garmin) s 10 sekundi slabijim vremenom.

No, vrlo važne stvari za ukupni poredak događale su se u posljednjih nekoliko km. Dosadašnji vodeći Cadel Evans (Silence-Lotto) bio je pod stalnim pritiskom svojih najbližih pratitelja, te je podlegao tom pritisku dva kilomretra prije cilja.

Tada nije uspio odgovoriti na napad Austrijanca Bernharda Kohla (Gerolsteiner), Španjolca Carlosa Sastrea (CSC) i Rusa Denisa Menčova (Rabobank) koji su do vrha uspona uspjeli ostvariti 48, odnosno 28 sekundi prednosti ispred Evansa.

Ipak, vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Luksemburžanin Frank Schleck (CSC) koji uoči posljednjeg tjedna utrke ima sedam sekundi bolje vrijeme od drugog Kohla, dok je Evans treći sa osam sekundi zaostatka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider