Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

80-godišnjak postao prvak u body buildingu

Australac Ray Moon koji će ove godine napuniti 80 godina, prebolio je dječju paralizu, preživio operaciju srca, prebrodio probleme s prostatom i financijsku propast i na kraju postao prvak Australije u body buildingu.

S čvrstim mišićima i izdržljivošću kao kod puno mlađeg muškarca, Moon je jučer 'okrunjen' u kategoriji 60+ na australskom nacionalnom amaterskom natjecanju u body buildingu. 

"Najčešće se natječem u kategoriji 70+ no ovaj puta su je izbacili pa sam se morao nadmetati s puno mlađim muškarcima", kazao je Moon. 

Bivši vlasnik lanca restorana počeo je trenirati prije 5 godina kada mu je propao biznis. Zbog bankrota je trebao nešto za opuštanje i fokusiranje misli od posla. 

"Imao sam tu nesreću da zapadnem u financijske poteškoće. Ostao sam bez novca i trebao sam nešto da se 'zbrojim'. I tako sam se počeo baviti body buildingom s vlasnikom teretane koji je bio bivši Mister Universe", ispričao je vitalni 80-godišnjak koji da bi postigao uspjeh bio podvrgnut strogo kontroliranoj ishrani i napornom treningu. 

"Treniram 5 dana u tjednu - dva sata vježbam i potom na traci hodam 3-4 kilometra. I hrana koju jedem je vrlo bogata proteinima".

Moon se nada kako će svojim primjerom potaknuti i druge starije osobe da postanu aktivniji. A njegov savjet je vrlo jednostavan: "Uvijek sam imao pozitivan stav, ali kada nemate novca i morate početi ispočetka to je nešto sasvim drugo. Ali ako odustanete, ne možete ni pobijediti!".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider