Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Čudesna Antonija: Zlato i svjetski rekord nakon 3 godine kome

Nevjerojatna priča bivše tekwandoašice Antonije Balek dobila je najljepši mogući kraj. Nakon što je zbog ozljeda u dvjema prometnim nesrećama čak tri godine provela u komi i još 8 mjeseci u krevetu, te na koncu ostala nepokretna, hrabra i uporna Kaštelanka osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu postavivši pritom novi svjetski rekord.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekipa Nove TV danas je posjetila obitelj šampionke iz Kaštel Sućurca. Ponosna majka Cvita ne može dočekati povratak svoje šampionke iz Pekinga. Od silnih emocija cijelu noć, nije oka sklopila.

'Ja vam još k sebi ne mogu doći. Još nisam k sebi došla, kako mi je bilo. Poslije sam se uhvatila za glavu, da li mi je ostala kosa na sebi. I samo sam se dragom Bogu zahvalila što mi je uslišio želje', rekla je uzbuđena majka Cvita. 

>> POI: Još jedno zlato i svjetski rekord za Hrvatsku!

Prije nego što je stradala u prvoj prometnoj nesreći, Antonija je ostvarila zapažene rezultate u taekwondou, a trenirala je i rukomet, judo i full contact. Prije 5 godina, doživjela je prometnu nesreću nakon koje je tri godine bila u komi. 

Vratila se u život i tijekom rehabilitacije ponovno stradala u prometnoj nesreći te još 8 mjeseci provela u krevetu. Iako je ostala nepokretna, od svoje najveće ljubavi - sporta, nije odustala. Posvetila se bacanju koplja, kugle i diska.

Snažnom voljom, upornošću i napornim treninzima, 40-godišnja Kaštelanka je ostvarila nevjerojatan rezultat. Zlatna medalja za nekoliko dana stiže u rodna Kaštela.

'U našoj ulici živi, ludilo je. Baš nam je drago. Ponosni smo Sućurani. Svaka čast', rekla je jedna mlada Kaštelanka.

Premda joj treninzi oduzimaju mnogo vremena, svestrana Antonija studira i na 2 fakulteta, fizioterapiju na Medicinskom fakultetu te izvanredno pravo. Do konca igara očekuje ju još i nastup u bacanju kugle pa se s razlogom nadamo još jednoj medalji. Ime Antonije Balek trebalo bi postati sinonim za hrabrost, ustrajnost i volju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider