Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Carl Lewis sumnja u Boltove rezultate

Jedan od najvećih atletičara, sprintera i sportaša u povijesti, Carl Lewis, sumnja u mogućnosti i svjetske rekorde koje je nevjerojatni Jamajčanin Usain Bolt postavio na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Pekingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewis smatra kako se takva pitanja moraju postaviti iz jednostavnog razloga što Jamajka nema praksu nasumičnih doping testova kao druge zemlje. 

Bolt je osvojio tri zlata u Pekingu i oborio rekorde na 100m i 200m, no osvajaču 9 olimpijskih zlata sve je malo sumnjivo.

Za Sports Illustrated Lewis je rekao:

'Kad me ljudi pitaju za Bolta kažem im da se možda radi o najvećem atletičaru svih vremena. No kad netko jedne godine trči 10.03, a sljedeće 9.69, onda se u ovom sportu moraju postaviti pitanja. Ako to ne učiniš onda si budala i točka. Pogotovo nakon svih ovih dopinških afera.'

'Ponosan sam na Ameriku jer imamo najbolje nasumične i najučinkovitije programe za doping testove. Zemlje poput Jamajke to nemaju, pa njihovi trkači mogu nastupati mjesecima bez da ih se testira', dodaje Lewis.

'Nitko njega ne optužuje, ali neka ne živi po drukčijim pravilima i onda očekuje poštovanje. Ne znam kako se netko uopće usuđuje misliti kako u našem sportu ne bi trebalo biti temeljitog praćenja i proučavanja', završava ljuti bivši rekorder.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider