Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Brkljačić otkazala Padovu jer se tamo kladivo - ne baca!

Hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić bila je primorana otkazati nastup u Padovi 31. kolovoza, jer su organizatori mitinga iz programa izbacili njezinu disciplinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoga će hrvatska rekorderka do kraja sezone nastupiti još samo na zagrebačkom Grand Prix mitingu 9. rujna (popularnom Hanžekovićevom memorijalu) i Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu 13. rujna.

"Ponovno sam bolesna, imam visoku temperaturu i bez treninga sam već tjedan dana. Nakon Olimpijskih igara teško je skupiti snage i nastaviti sezonu. Međutim, očekuje me Hanžek gdje se moram pokazati pred domaćom publikom i finale u Stuttgartu gdje imam priliku barem donekle popraviti katastrofu iz Pekinga", kazala je Ivana Brkljačić.

"Trenutno mi je teško uopće razmišljati o Pekingu, ali znam da dugujem neko objašnjenje što se to dogodilo u kvalifikacijama. Isto tako znam da sam mnoge razočarala, ali sebe sam najviše i nema te kritike koja može biti gora od one koju sama sebi uputim. Opravdanja nema, to je jedino u što sam sigurna. Sezona je bila teška, kasno sam počela trenirati, bila sam nestabilna na svim natjecanjima. Često sam bila ozlijeđena i bolesna, ali opet ponavljam da ne postoji ništa što može opravdati tih mojih 68 metara. Osjećala sam se odlično, nisam imala tremu čak ni u trećem hicu nakon što je drugi završio u mreži, bila sam hrabra i odlučna, ali jednostavno nije išlo. Treći je hitac bio prelagan, precijenila sam svoje sposobnosti, a nisam se usudila jako baciti da ne pogodim ogradu", rekla je Brkljačić o svom nastupu na OI u Pekingu.

Ističe da se nakon Pekinga nije zatvorila u sobu i danima plakala, već je podignula glavu i krenula dalje.

"Znam da sam dala sve od sebe, da sam se puno žrtvovala i trudila, te da će se kad tad sve to vratiti. Ako ne u sportu, onda negdje drugdje, u to sam sigurna. Trud se uvijek isplati", kazala je hrvatska atletičarka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider