Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi

Boks: 'Razbit ću braću Kličko i ujediniti titule!'

Britanski boksač David Haye bliži se toliko željenom obračunu s Ukrajincem Vladimirom Kličkom koji bi se trebao dogoditi i prije nego što je očekivano. U euforiji koja ga je obuzela, Hayemaker već želi 'glavu' i starijeg brata Klička.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Haye je trebao odraditi dvije borbe zagrijavanja prije meča s prvakom teške kategorije Vladimirom Kličkom, a koji je bio planiran za drugu polovicu 2009. godine. 

No Ukrajinčev menadžer Shelly Finkel dao je naslutiti kako bi se sudar Hayea i njegovog pulena trebao dogoditi nakon Kličkove borbe s dosad neporaženim Rusom Aleksandrom Povetkinom koja je na rasporedu u prosincu.

27-godišnji Haye trenutačno traži protivnika nakon što se njegov nesuđeni suparnik u ringu Amerikanac JD Chapman nije pojavio na press konferenciji na kojoj su trebali potvrditi borbu zakazanu za 15. studenog. Haye ipak vjeruje da će do tog meča doći, jer 'Amerikanac samo blefira i podiže cijenu prije borbe'.

Hayemaker međutim smatra kako je spreman za borbu za prvaka već sad.

'U idealnom svijetu dvije borbe zagrijavanja prije osvajanja titule bile bi odličan potez. Stvorila bi se veća 'buka' oko samog meča i publika bi me bolje upoznala. No ako se meč može održati u prvoj polovici sljedeće godine, ja sam spreman.'

Londončanin želi Kličkove WBO, IBF i IBO titule, no već se zaželio i WBC pojasa kojeg bi stariji brat Kličko mogao natrag zatražiti od Samuela Petera.

'Ako Vitalij pobjedi Petera, stajat će mi na putu ujedinjenja titula', samouvjeren je David Haye.

'To će biti žestok meč, pogotovo nakon što ću do tada razbiti njegovog mlađeg brata. Kad sredim Vladimira, to ću napraviti i s Vitalijem', napaljen je Hayemaker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider