Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanku u Rimu protiv žestoke konkurencije

Svjetsku prvakinju u skoku u vis Blanku vlašić u petak, 11. srpnja, na Olimpijskom stadionu u Rimu očekuje treće izdanje ovogodišnje Zlatne lige. Na prva dva mitinga Zlatne lige, u Oslu i Berlinu, Blanka je pobijedila sa 204 i 203 cm.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanku Vlašić za Rim vežu lijepe uspomene, jer je tamo pobjeđivala u zadnje dvije godine. U "vječni grad" dolazi sa 31. uzastopnom pobjedom, a nedavno je u Madridu sa 206 cm izjednačila svoj najbolji rezultat sezone i uvjerljivo pobijedila olimpijsku prvakinju Jelenu Slesarenko. Također, u dosadašnjem dijelu sezone Blanka Vlašić ima osam najboljih rezultata na svijetu.

U Rimu je očekuje žestoka konkurencija, dolaze sve najbolje - olimpijska prvakinja Jelena Slesarenko, europska prvakinja Tia Helebaut, svjetska viceprvakinja u dvorani Ana Čičerova, Španjolka Ruth Beitia, te domaća uzdanica Antonietta Di Martino, koja je na prošlogodišnjem SP u Osaki bila druga. Nedostaje samo Nijemica Ariane Friedrich, koja je nedavno na domaćem prvenstvu "ogulila" oba koljena.

Hrvatska rekorderka je u Rim stigla dan ranije nego li to običava, jer su je organizatori kao jednu od najvećih zvijezda svjetske atletike željeli na konferenciji za novinare radi prezentacije mitinga. Blanki to nije teško palo, jer će imati prilike pogledati neke gradske znamenitosti i prekrasne trgovine, te će za sreću ubaciti novčić u Fontanu di Trevi.

Rimski miting počinje sutra u 20,25 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider