Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka VS Slesarenko

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić spremno dočekuje subotu i nastup na 26. izdanju atletskog mitinga u Madridu gdje ju očekuje dvoboj s olimpijskom pobjednicom iz Atene Jelenom Slesarenko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka je u Madrid stigla dosta kasno zbog kašnjenja na predviđeni let iz Munchena, pa je Bydgoszcz, odakle je krenula, ponovno uzeo svoj putni danak. Blanku je jučer zajedno s tri najbolja španjolska atletičara u gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Madrida Alberto Ruiz-Gallardon. U svom kratkom govoru prije nego je odgovorila na atletska pitanja Blanka je razgalila domaćine čestitajući in na netom osvojenoj europskoj tituli u nogometu.

Prošle godine na istom mjestu naša je rekorderka slavila s rekordom mitinga od 205 cm. Ove godine u Madridu se očekuje dvoboj između olimpijske pobjednice iz Atene Jelene Slesarenko i svjetske prvakinje, Blanke Vlašić.

Njihovi dvoboji sežu u 2003. kada ju je Blanka pobijedila na prvenstvu Europe do 23 u Bydgoszczu. Iduća godina u potpunosti pripada ruskoj šampionki, jer je te godine uzela Svjetsko dvoransko i olimpijsko zlato. Potom je 2005. godina bila ne tako sretna za obje, Blanki zbog bolesti, a Jeleni zbog ozlijede. Prije dvije godine Slesarenko u Moskvi osvaja zlato, a Blanka srebro. U ljetnom dijelu sezone 2007. Slesarenko je slavila u Oslu, jedinoj pobjedi koja je Blanki nedostajala da osvoji "jackpot" Zlatne lige. Nakon Osla je krenula Blankina serija od 30 uzastopnih pobjeda.

Osim Blanke Vlašić i Jelene Slesarenko u Madridu će nastupiti i Ukrajinka Vita Stjopina, Španjolke Ruth Beitia Vila, Gema Martin Pozuelo i Marta Mendia Valencia, Ruskinja Tatiana Kivimyagi, Grkinje Adonia Steryoiu i Maroula Papagforgiou,

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider