Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Lov na milijun se nastavlja: Blanka pobjednica Zuricha

Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić pobjednica je najvećeg svjetskog atletskog mitinga, 'Weltklasse im Zurich'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlašić je za pobjedu preskočila 2.01 metara, druga Ruskinja Ana Čičerova i treća Amerikanka Chaunte Howard preskočile su 1.98m.

Olimpijska pobjednica iz Pekinga, Belgijanka Tia Hellebaut, koja je prije šest dana preskočila 2.05m, u Zurichu je natjecanje završila na osmom mjestu sa samo 1.90m. Hellebaut je i tu visinu preskočila tek iz trećeg pokušaja, dok je letvicu na 1.95m tri puta rušila.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za podjelu 'jack pota' od milijun dolara koji se dijeli pobjednicima svih šest mitinga 'Zlatne lige'. 

Zurich je bila peta postaja, a uoči posljednjeg mitinga koji će se održati za tjedan dana u Bruxellesu osim Vlašić u igri za 'jack pot' je i sjajna kenijska trkačica Pamela Jelimo koja je u Zurichu slavila s trećim rezultatom svih vremena od 1:54.01 minuta što je za samo 73 stotinke slabije od 25 godina starog svjetskog rekorda Čehinje Jarmile Kratochvilove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider