Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Anatolij Karpov u toplicama Sveti Martin

Višestruki šahovski prvak svijeta Anatolij Karpov ovih dana boravi u toplicama Sveti Martin na Muri. Održavši konferenciju za novinare najavio je svoj odlazak u slovensku Mursku Sobotu gdje će odigrati tzv. simultanku na 20 šahovskih polja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li doći na hrvatski sjever sa svojim vječnim suparnikom i sunarodnjakom Garijem Kasparovom odgovorio je potvrdno kazavši "da, ukoliko me izazove".

Karpov ističe da i dalje aktivno radi prvenstveno na edukaciji mladih naraštaja u igranju šaha, politički aktivan u lobiranju pri UNICEF-u za mlade šahiste a isto tako, kako kaže, voli turističke ponude Hrvatske.

Anatolij Karpov nije slučajno odabrao hrvatski sjever odnosno općinu Sveti Martin na Muri za odmor jer je upravo taj kraj prošle godine proglašen europskom destinacijom izvrsnosti. Općinu Sveti Martin i toplice Sveti Martin lani su za tu titulu kandidirale domicilne općinske i županijske turističke zajednice.

Općina Sveti Martin na Muri lani je u Portugalu proglašena europskom destinacijom izvrnosti u kategoriji malih ruralnih naselja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider