Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

41-godišnja plivačica Dara Torres izborila nastup u Pekingu

Pobjedom na američkim kvalifikacijama u disciplini 100m slobodno Dara Torres izborila je nastup u Pekingu i postat će najstarija plivačica u povijesti Igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dara Torres je s vremenom 53,78 osigurala pobjedu i nastup na svojim petim olimpijskim igrama. Tako je postala najstarija plivačica koja će nastupiti na olimpijskim igrama.

Dara Torres je svoju prvu od devet olimpijskih medalja osvojila 1984. u Los Angelesu, prije negoli se rodio Michael Phelps.

"Kad sam stigla na cilj nisam mogla vidjeti što piše na semaforu, ipak sam ja žena u godinama. Ne mogu vjerovati, izborila sam olimpijske igre, idem u Peking", oduševljeno je govorila Dara Torres, koju su bodrili njen suprug i kćerka Tessa.

Pohvale su stizale sa svih strana, a Michael Phelps je izjavio: "Ne mogu vjerovati da ima 41 godinu i dijete. Od sada je zovem mama".

Njezin uspjeh doista je senzacionalan, jer treba znati da nakon svake utrke mora nekoliko sati provesti na masažama i istezanju.

Od drugih plivača, najviše je oduševio Michael Phelps, koji je pobijedio na 200m mješovito u vremenu novog svjetskog rekorda 1:54.80, što je za 18 stotinki bolje od starog rekorda kojeg je ostvario na prošlogodišnjem SP u Melbourneu. Phelpsu je to drugi svjetski rekord kojeg je oborio na kvalifikacijama u Omahi.

Aaron Peirsol je slavio na 200m leđno sa 1:54.32, čime je izjednačio svjetski rekord kojeg je prošle godine na SP u Melbourneu postavio Ryan Lochte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider