Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

POI: Potvrđen svjetski rekord Darka Kralja

Pet dana prije početka Paraolimpijskih igara u Pekingu u tabor hrvatske reprezentacije stigla je sjajna vijest. Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je potvrdio svjetski rekord hrvatskog paraolimpijca Darka Kralja u bacanju kugle koji sada iznosi 14.04 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kralj, koji ima natkoljeničnu amputaciju, je rekord ostvario na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom 24. svibnja ove godine u Rijeci, popravivši dosadašnji rekord Južnoafrikanca Lombaarda za 13 centimetara.

Inače, Kraljev osobni rekord je 14.20 metara, a ostvario ga je na bacačkom memorijalu Ašli Kožar u Varaždinu, međutim nije službeno priznat kao rekord. 

"Odlično se osjećam. Kvalitetno smo radili i sada čekamo početak natjecanja. Selo je super, za sada je i vrijeme sunčano tako da se ne mogu na ništa požaliti," kazao je Kralj koji je ranjen u raketnom napadu JNA na Dalj u srpnju 1991. godine.

Bacanjem kugle bavi se od 2004. godine, a trenutačno ga trenira Ivan Ivančić.

"Darko je maksimalno spreman, a na natjecanju ćemo vidjeti jesmo li tijekom priprema negdje napravili grešku," kazao je Ivančić koji je četvrti put u Pekingu i dobro pazi na svaki detalj kako bi se bacači Kralj i Mladen Tomić što lakše aklimatizirali na vremenske uvjete u Kini.

"Ovdje su svi izbog istog cilja i tek ćemo na natjecanju vidjeti što smo učinili," zaključio je Ivančić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider