Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Za zvijezdama EURA već počeo lov

Nogometni spektakli poput Europskog prvenstva uvijek rađaju nove zvijezde. Slijedi navala klubova i prava tržišna otimačina. Evo prve jedanaestorice za kojom je već krenuo lov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od naših, u prvoj jedanaestorici najvećih mamaca svjetskih divova tu je najprije Ivan Rakitić, nakon čijih su se utakmica na Euru užarile linije Schalke-Inter i Schalke-Juventus.

Nakon igara Danijela Pranjića engleski izbornik Capello zavapio je "ma gdje ste njega sad našli", a za Heerenveenova Osječanina najjače se zainteresirao Juventus.

Među 11 je i Joe Šimunić, Herthin stoper koji je na navodnom zalasku karijere u Austriji odigrao turnir života i na meti je mnogih premierligaša.

A u samo dvije utakmice, Rus Andrej Aršavin prometnuo se u prvo ime Eura. Ove je godine sa Zenitom osvojio Kup UEFA, a njegova procijenjena vrijednost od 16 milijuna eura porast će do višestrukog iznosa u borbi nogometnih divova.

- Rekao bih da bi on lako mogao završiti u Premier ligi. Ali... ne znam dovoljno o situaciji u Zenitu. Možda Aršavin želi ostati, jer igraju u Ligi prvaka, kaže Arsene Wenger, trener Arsenala.

Valencijin napadač David Villa već je poznata meta, ali s naslovom prvog strijelca Eura postao bi najvruće ime ovoljetnog mercata. Za njega se bore valjda svi najjači, u prvom redu Real, Barcelona, Chelsea i Liverpool.

Evo i te kompletne jedanaestorice, koja je austrijsko-švicarsku pozornicu najbolje iskoristila za ekstra dokazivanje:

Na vratima Rus Akinfejev, u obrani naš Šimunić i Rus Ignjaševič, na bokovima naš Pranjić i Turčin Altintop. Vezu čine Aršavin, nizozemski majstor defenzive Engelaar, pa naš Rakitić i Turčin Arda Turan. Napadači su Villa i Pavljučenko.

Za većinu ovih svijetlećih zvijezda Eura možete se okladiti da će vrlo brzo odjenuti neki od najslavnijih svjetskih dresova, ili barem dobro podebljati tekući račun u svom trenutačnom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider