Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Wenger: ''Možemo osvojiti Ligu prvaka!''

Menadžer Arsene Wenger tvrdi da se neće razbacivati novcem i dovoditi nove igrače nakon Arsenalovog ranog kiksa u prvenstvu, jer smatra da ima momčad koja je sposobna osvojiti Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlotjedni poraz od Fulhama upozorava da Arsenal možda i nije momčad koja će ove godine konkurirati za titulu prvaka, pogotovo nakon što im se ozlijedio Cesc Fabregas. Dovođenje novih igrača nekima se čini kao nužnost. Međutim, menadžer Wenger smatra da bacanje novaca na skupa pojačanja nema smisla. On vjeruje da s mladom momčadi koju ima može stići daleko.

''Ne volim to razmišljanje, da svaki put kad odigramo lošu utakmicu, odmah treba kupiti nekoga. Nije mi jasno zašto smo stalno pod pritiskom da moramo kupovati igrače vrijedne 30 ili 40 milijuna funti,'' izjavio je Wenger za The Sun.

''Nisam impresioniran velikim imenima. Impresionira me jedino kvaliteta na terenu. Drugo je nebitno. Pa ako Chelsea kupi Robinha, što mi tu možemo? Ne treba gledati što rade Chelsea, Man Utd i Liverpool. Ne zanima me uspoređivanje imena. Koncentriran sam na svoje igrače. Dovoljno smo jaki i kvalitetni, i možemo osvojiti Ligu prvaka.''

No, što god Wenger rekao, odlasci Gilberta, Hleba i Flaminija ovog ljeta oslabili su veznu liniju Arsenala, a pred neiskusnim igračima Denilsonu i Diabyju težak je zadatak u sredini. Na popisu Arsenalovih želja našli su se Gareth Barry iz Astone Ville i Xabi Alonso iz Liverpoola, ali Topnici još nisu postigli dogovor s niti jednim od njih.

''Ako uspijem naći još jednog igrača prije isteka roka za transfere, kupit ću ga. No, jedan igrač ne može donijeti mnogo promjena.''

''Dobar igrač nije uvijek skup. Sve je teže dovesti prave igrače, mučimo se pronaći ih, ali trgovina je i dalje otvorena, nije još gotovo. Ako ga i ne nađemo, dovoljno smo jaki i možemo se nositi s konkurecijom,'' zaključio je Arsene Wenger.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider