Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vratar engleske reprezentacije želi žene na terenu

Kranjčarev suigrač u Portsmouthu i prvi vratar engleske nogometne reprezentacije David James misli kako bi se u nogometu žene trebale natjecati zajedno s muškarcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

James, koji je u karijeri prošao put od ismijavanja cijele sportske javnosti do nezamjenjivog prvog vratara reprezentacije, misli kako će zajedničko sudjelovanje žena i muškaraca unaprijediti sport.

'Ljudi mi se smiju, no zbilja vjerujem da žene mogu igrati zajedno s muškarcima. Ne kažem da će biti bolje od nas, ali mislim da mogu biti dovoljno dobre za zajedničko natjecanje', kaže James.

'Gledajući kako igraju postao sam siguran da se u igri trude više od većine muškaraca. Pozovite žene da igraju i kvaliteta nogometa će se definitivno podići', smatra vratar Portsmoutha.

38-godišnji James sutra igra protiv svog starog kluba Manchester Cityja iz kojeg je otišao prije dvije godine. Osvrnuo se i on na događaje koji su donijeli veliki novac u City.

'Sada imaju prilike potrošiti puno na igrače, no mogu se samo nadati da će se potrošeni novac odraziti na rezultate. Chelsea je bio najbogatiji klub pet godina, a osvojili su tek dva naslova. Mom čad koja je nastavila pobjeđivati sve je Manchester United. I oni su bogati, ali ne troše pola bogatstva na igrače.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider