Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: Razgovor s navijačem sa 'crne liste'

Navijačko ludilo samo što nije počelo. Preko granice će ih uskoro krenuti na stotine. Policija je u punoj pripravnosti i nadzirat će svaki korak. Granicu će prolaziti samo oni za koje policija procijeni da će navijati isključivo sportski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crna lista rizičnih skupina navijača već je pripremljena.

'Imao sam problema, od zadnja tri prvenstva na dva, i u Japanu i u Njemačkoj. Vraćen sam s granice, direktno iz Japana', kazao je navijač koji je želio ostati anoniman. 

On tvrdi kako crne liste policija proizvoljno sastavlja. Osobno, kaže, nije nikada kazneno gonjen zbog navijačkih izgreda. Ipak s policijom ima problema. Unatoč tome na EURO namjerava poći,  makar ga opet vratili.

Za obavljanje granične kontrole određene je dovoljan broj policijskih službenika kako bi ta granična kontrola bila učinkovita, a obavljat će se na osobama, stvarima i prijevoznim sredstvima. 

Austrija će zbog EURA privremeno ukinuti odredbe Schengenskog ugovora pa će se i na prijelazima sa Slovenijom putnici strogo kontrolirati.

Unatoč gužvama koje se očekuje iz policije poručuju da navijačko ludilo neće prepustiti slučaju. Sve kako hrvatski navijači ne bi zaradili još jedan pečat nepoželjnih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider