Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Engleski navijači u Zagrebu će potrošiti oko 10 milijuna kuna

Nogomet već odavno nije samo sportska igra! Hrvati su se u to najbolje uvjerili za gostovanju engleske nogometne reprezentacije u Zagrebu, u prošlom kvalifikacijskom ciklusu. Dolazak velikog broja navijača tri lava očekuje se i ovoga puta. Prilika svima za dobar biznis jer se procjenjuje da će Englezi samo na dan utakmice potrošiti oko 10 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pivske krigle već se peru jer će suha engleska grla u srijedu biti teško napojiti. Lokali u središtu Zagreba stoga se opskrbljuju zalihama.

''Poučeni iskustvima od prije dvije godine udvostručili smo malo zalihe piva, čak i utrostručili jer znamo kakvi su oni potrošači. Englezi vole popiti fala bogu piva na prvom mjestu,'' kaže voditelj lokala Saša Gvozdić.

Engleski navijač u prosjeku na dan utakmice potroši oko 2 i pol tisuće kuna - uglavnom na pivo! U zagrebačkoj zračnoj luci za sada je najavljeno 5 čartera s oko 1000 navijača, a očekuje ih se još. Dio od oko 4 tisuće štovatelja Gordog Albiona u Zagreb stiže dva dana prije utakmice. Posla će imati i hotelijeri.

''U nekim hotelima su već od siječnja kad se saznalo za termin počele rezervacije i s velikim zadovoljstvom možemo reći da su prema našim informacijama hoteli odlično popunjeni ne samo jedan dan nego i dva tri dana,'' tvrdi direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

S Englezima pak stižu i problemi za policiju. S detaljima osiguranja plavci još ne žele u javnost no na ulicama će ih biti više od tisuću, a radit će i kamere. Iz Engleske za sada nema nikakvih najava da će se navijači svetiti Hrvatima što su ih izbacili s Eura.

''Za mnoge Engleske navijače pobjeda nad Hrvatskom vrlo je važna zbog onoga što se dogodilo prošli put. To je istina. Ali morate znati da su većina navijača, ne svi, ali većina koja organizirano dolazi u Hrvatsku, sredovječni ljudi s obiteljima,'' objasnio nam je novinar The Suna Anthony Kastrinakis.

Do spektakla na Maksimiru još je točno tjedan dana. Bitka u potrošnji pod banom Jelačićem zasigurno će otići na englesku stranu. Ona na zelenom travnjaku ipak bi trebala biti neizvjesnija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider