Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vatrenima tri boda protiv Austrije!

Pogotkom Luke Modrića u 4. minuti iz kaznenog udarca Hrvatska je u Beču došla do minimalne pobjede protiv austrijske reprezentacije.

Želje izbornika Bilića i njegovih izabranika su se obistinile: Hrvatska je startala pobjedom na Europskom prvenstvu.

Vrijedna tri boda zabilježili smo u teškoj utakmici protiv Austrije, ali naša će reprezentacija morati znatno popraviti igru u nastavku natjecanja ako želi ostvariti respektabilan rezultat na Euru.

Odlučujući trenutak dogodio se već u 4. minuti, kad je Ivica Olić oboren unutar kaznenog prostora. Luka Modrić s bijele točke donio je prednost Hrvatskoj, koju su naši igrači uspjeli očuvati do kraja utakmice.

>> Video: Kockasta opsada Beča, Hrvati jedu sir i zalijevaju ga hektolitrima piva

>>
EURO: Organizatori zadovoljni prvim danom

>> Video: Počeli navijački izgredi, uhićeno sedam Nijemaca

>> EURO: Stigao u Beč usprkos zabrani

>> EURO za Freija završio

>> EURO: Češka pobijedila domaćina

>> Euro: Portugal lako protiv Turske

>> Ponudili mu smještaj pa mu ukrali ulaznice za Euro

>> Njemačka svladala Poljsku, presudila dva pogotka Podolskog

U prvih pola sata naši su imali veći posjed lopte i bili su bolja momčad, no u nastavku utakmice hrvatski igrači su pali, a Austrijanci preuzeli igru. Ipak, nemoćni domaćini nisu bili u stanju zabiti gol. Na utakmici je bilo jako malo izglednih prilika i mnogo prekršaja, uglavnom austrijskih.

Hrvatska će za tri dana igrati protiv Njemačke u Klagenfurtu, i tada ćemo moći vidjeti koliko zapravo vrijede naši nogometaši.

Bilić: Ne mogu biti potpuno zadovoljan 

Izbornik naše nogometne reprezentacije izjavio je kako ne može biti potpuno zadovoljan s utakmicom protiv Austrije, ali da je ipak najvažnija pobjeda.

'Prvih 35 minuta igrali smo sjajno i prava je šteta što smo u tom razdoblju vodili samo s 1:0. Tada su se naši od straha povukli, a i drugo u poluvremenu smo s uvođenjem Kneževića i povlačenjem Šimunića na bok pokušali osloboditi stranu Pranjiću. Moram naglasiti da smo u tom razdoblju imali pet-šest situacija u napadu dva na dva, što je vrlo izgledno, ali naši napadači nisu to uspjeli bolje iskoristiti. Olić je bio izvrstan, ali je na kraju 'pukao'', kazao je Bilić. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider