Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo nakon golijade izborio Ligu UEFA!

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo izborio je pozitivan rezultat u Pragu te plasman u Ligu UEFE. Dvoboj između Sparte i Zagrepčana završio je 3:3, a Dinamo je prošao dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Zagrebački Dinamo u Pragu je odigrao svoju najbolju utakmicu u posljednjih mjesec dana. Ivankovićevi igrači potpuno su nadigrali neuvjerljivu Spartu i pravo je čudo što joj nisu zabili bar pet, šest komada, jer imali su bezbroj prilika za pogodak. No, i ovih 3:3 bilo je dovoljno, pa će Dinamo nastaviti svoj nastup u uglednoj Ligi UEFA, zajedno s Milanom, HSV, Valencijom i drugim europski priznatim klubovima.

Uoči susreta Ivanković je napravio nekoliko promjena u svom sastavu. Ubacio je u prvih 11 Carlosa i Lovrena, a ostavio je i Moralesa, kojem naš stručnjak očito slijepo vjeruje. Čileanac mu se odužio prekrasnim pogotkom u 16. minuti, s dvadeset metara u kut gola Kozačika. Zgoditak je pao nakon jedne od brojnih pogrešaka češke obrane, koja je odigrala mizernu utakmicu, na nivou seoskih čeških klubova.

Kad smo pomislili da će Dinamo dominirati od prve do zadnje minute, uslijedio je šok. Prvo je Kulič iskoristio jednu neopreznost modre obrane za izjednačenje, a onda je Kladrubsky fenomenalnim golom domaćima donio prednost. Ipak, katastrofalna domaća obrana primila je još jedan jeftin pogodak do odmora i Dinamo je opet imao pozitivan rezultat, nakon što se Lovren ušetao u gol Sparte.

>> VIDEO: Pragom bjesnili neredi, BBB napali domaće navijače i policiju

>> Sukob navijača Dinama i češke policije

Dinamo je ovom pobjedom prekinuo crni niz i pokazao da može igrati dobar nogomet čak i u Europi

U drugom poluvremenu Dinamo je nastavio s dominacijom. Modri su promašili još pregršt prilika, a obrana Sparte nastavila je s poklonima. U igru je ušao Badelj i odmah zabio jedan odbijanac za 3:2, što se pokazalo ključnim. Glupo napravljeni jedaneasterac Vrdoljaka u 82. minuti dao je priliku Sparti da izjednači i ozanimljivi susret, ali za više od toga nisu imali snage.

>Dinamo je ovom pobjedom prekinuo crni niz i pokazao da može igrati dobar nogomet čak i u Europi, protiv jedne ne pretjerano jake ekipe, ali svakako respektabilnog protivnika. Ono što modrima slijedi je ždrijeb Lige UEFE, koji će biti iznimno uzbudljiv jer Dinama će čekati jako atraktivni protivnici.
No, utakmicu je obilježilo i divljanje navijača u Pragu, za vrijeme i prije utakmice, u kojima ima i ozlijeđenih. Velika je to mrlja na izvrsnu večer zagrebačke momčadi, koja bi se mogla pokazati i vrlo skupom. Dinamo ne bi bio prvi europski klub izbačen iz natjecanja zbog divljanja navijača u gostima, ako se to dogodi. Nažalost, tek ćemo nakon odluke UEFE o kazni zbog divljanja BBB navijača saznati hoće li Dinamo uopće igrati u nastavku natjecanja ili ne. To će ovisiti ponajviše o brojkama ozlijeđenih na ulicama Praga i težini njihovih ozljeda…

Tijek utakmice:

Kraj - Dinamo je izdržao, utakmica je završila 3:3 i naš će prvak igrati u Ligi UEFE!

90. minuta - Mandžukić leži na zemlji nakon jednog grubog starta. Još će se igrati 4 minute....

86. minuta - pritisak Sparte, Česi traže pobjednički pogodak. Kladrubsky nakon kornera promašuje veliku priliku...

81. minuta - gooooool za Spartu! Blesavo napravljen jedanaesterac, Vrdoljak je igrao rukom. Iz penala Kladrubsky jedva zabija, Kelava je bio na lopti

80. minuta - još jedna katastrofalna greška češke obrane, ali Mikić ne koristi dobiveni poklon

77. minuta - prečka su pogodili Česi! Kiseli je žestoko zatresao gredu, no ostaje 3:2.

71. minuta - Matuševič iz slobodnog udarca opasno tuče, no lopta odlazi pokraj gola

68. minuta - fina akcija Sparte, lopta je išla na Slepičku koji je bio na 5 metara od gola, ali Dinamova obrana dobro reagira i izbija u korner

64. minuta - goooool za Dinamo! Badelj zabija jednu odbijenu loptu nakon udarca Mandžukića! Sparta je na koljenima!

58. minuta - izlazi Sammir, ulazi Badelj

55. minuta - kakva prilika za Dinamo! Mandžukić je opet ukrao loptu, dao čistu loptu za Moralesa, ali golman mu skida zicer i zatim Repka izbija loptu u korner!

54. minuta - gužva u Dinamovom šesnaestercu, ali Dinamova obrana uspijeva izbiti loptu

46. minuta - počelo je drugo poluvrijeme. Nadajmo se da će Dinamo očuvati svoju prednost

Poluvrijeme - s 2:2 se ide na poluvrijeme. Dinamo je trebao zabiti bar 4 ili 5 komada u prvom poluvremenu, protiv katastrofalne obrane Sparte, koja izgleda zbilja mizerno. Dinamo je bolja ekipa od Sparte i ako sve prođe kako treba, Zagrepčani će proći dalje. Naravno, ako ih UEFA ne izbaci iz Europe zbog nereda navijača u Pragu...

39. minuta - novi kiks obrane Sparte i Sammir dobiva čistu loptu na 16 metara ali promašuje cijeli gol!

34. minuta - Mandžukić prolazi sam trojicu i izlazi pred Kozačika ali ne puca nego ide driblati i golman mu kupi loptu. Jao, kakav promašaj.

31. minuta - gooooool za Dinamo!! 2:2! Lovren zabija na prazan gol, nakon Mandžukićevog udarca koji je Kozačik kratko odbio. Katastrofalne obrane i jednih i drugih!!!

30. minuta - Mikić nabacuje za Vrdoljaka, ali ovaj puca preko gola

26. minuta - Dinamova obrana pliva. Još jedna ogromna prilika za Spartu. Kelava je otišao u prazno i Slepička je srećom promašio čistu situaciju za 3:1.

24. minuta - gooooool za Spartu!!!! Kakva golčina Kladrubskog!!! Na prsa, pa volej s dvadeset metara i pod rašlje!! Nevjerojatan pogodak za Spartu!

21. minuta - Repka puca glavom nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola

19. minuta - gooool za Spartu!!! Kulič koristi pogrešku Lovrena i kroz noge Kelave zabija za 1:1! Katastrofa za Dinamo, u trenutku kada Sparta nije izgledala dobro.

16. minuta - goooool za Dinamo!!!! Pedro Morales!!! Super pogodak Čileanca iz velike daljine s dvadeset metara. Obrana Sparte izgleda ko švicarski sir i Dinamo ima velike šanse proći dalje večeras u Pragu!

14. minuta - velika prilika za Dinamo! Mandžukić je ukrao jednu loptu Repki iz nogu, ali pucao je tek u blok, a ni iz drugog pokušaja nije uspio probiti blok Sparte

12. minuta - Butina ne može nastaviti utakmicu! Na nosilima je iznešen s terena i zamijenit će ga Kelava u nastavku susreta

9. minuta - prva ozbiljnija prijetnja za gol Dinama. Kulič je utrčao pred gol, ali Butina se bacio i odnio loptu ispred njega. Čini se da ga je Čeh udario nogom u glavu u prolazu, i Dinamov golman ostao je ležati na zemlji

5. minuta - početak dvoboja prolazi u stilu prethodne utakmice u Maksimiru. Igra se jako oprezno, na rezultat

1. minuta - utakmica je počela. Ivanković je na teren poslao zanimljiv sastav, s Carlosom, Ibanezom i Moralesom...

Sastavi momčadi:

Sparta: Kozačik, Repka, Had, Kučera, Slepička, Kladrubsky, Kisel, Vorišek, Hušek, Matušovič, Kulič

Dinamo: Butina, Ibanez, Lovren, Bišćan, Drpić,Sammir, Mikić, Carlos, Morales, Mandžukić, Vrdoljak

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider