Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kriza u Dinamu: I Slaven 'nokautirao' Modre

U prvoj utakmici 9. kola Prve hrvatske nogometne lige Slaven je golovima Bojana Vručine s 2:0 pobijedio goste iz Zagreba i time nastavio očito duboku krizu u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je i drugu utakmicu u nizu u HNL-u izgubio s rezultatom 0:2. Farmaceuti su zasluženo slavili iako su Modri od 62. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Mikić.

Dinamo je u velikoj krizi, ne samo rezultata, već i igre. Ako Modri padnu i Pragu, teško da će Mamić i dalje biti 'zaljubljen' u Ivankovića kojeg kritiziraju svi: od navijača preko novinara do kolega.

Ovo je već četvrta utakmica Modrih zaredom u kojoj nisu uspjeli pobijediti te već treća u kojoj nisu uspjeli postići zgoditak. Kriza u Dinamu tako je dosegla vrhunac pred utakmicu Kupa UEFA-e sa Spartom u kojoj će se vratiti Mandžukić koji je danas itekako nedostajao Dinamu.

Hajduk će u nedjelju moći potpuno dostići Dinamo i pobjedom nad Interom bodovno se izjednačiti s Modrima.

Vručina je Slavenu donio pobjedu golovima u 22. i 83. minuti, dok Dinamo nije uspio realizirati neku od svojih poluprilika. Slaven je imao i puno više udaraca u okvir vrata.

Farmaceuti su čvrstom i agresivnom igrom nadmudrili Modre, a uspjeli su napraviti čak 40 prekršaja. Ivanković je u prvom dijelu morao napraviti čak dvije izmjene, a u prilog mu nisu išle ni drastične rotacije igrača. 

Slaven nastavlja niz nepobjedivosti na svom terenu gdje nisu izgubili godinu i pol dana, a prava je šteta što nisu uspjeli postići bolji rezultat u prvoj utakmici 1. kola Kupa UEFA-e s CSKA, jer igraju u velikoj formi.

Dinamo je loš. Bili su loši protiv Hajduka i protiv Sparte

Sportski direktor Slavena i nekadašnji trener Dinama Rajko Magić u izjavi za Dnevnik.hr je rekao kako je ovo bila zaslužena pobjeda Slavena.

'Možda utakmica nije bila interesantna, no takva se utakmica i očekivala, igralo se na rezultat. Pobjedu nam je donio sjajni Vručina', rekao je Magić osvrnuvši se i na veliku krizu Dinama:

'Dinamo je loš. Bili su loši protiv Hajduka i protiv Sparte. Definitivno su u krizi iz koje se teško i sporo izlazi. Nadam se da će im dragi Bog pomoći u Pragu i želim im pobjedu'.

Tijek utakmice...

Kraj...

90. minuta
- Balaban snažno puca s ruba 16-erca, no lopta odlazi pored gola.

89. minuta
- Vručina izlazi uz ovacije domaće publike.

87. minuta
- Jurić puca pored gola Butine.

83. minuta
- Goooool! 2:0 za Slaven! Vručina je nakon kontre ostao jedan na jedan s Butinom i lakoćom svladao Dinamovog golmana.

76. minuta
- Ivanković radi posljednju izmjenu: izlazi Tadić, a ulazi Ibanez.

73. minuta -
Vručina je prošao skoro četiri igrača Dinama koji su ga srušili na vrhu 16-erca. Posavec iz slobodnjaka puca u živi zid.

71. minuta - Petković mijenja Jajala sa Šafarićem.

70. minuta
- Drpić je dobio žuti karton nakon jednog grubog starta, kao i Ljubičić na drugoj strani. Rodić izvrsnom intervencijom spašava Slaven. Uhvatio je loptu među Tadićevim nogama.

65. minuta
- Balaban pokušava s velike udaljenosti iz slobodnog udarca, ali Rodić hvata. Vručina izbija sam u 16-ercu, no Butina sjajnom intervencijom dolazi do lopte.

62. minuta
- Mikić je dobio crveni karton! Mikić iz čista mira Vručinu poteže nogom nakon što je lopta otišla izvan igre. Vručina se zagradio i pustio loptu, a Mikić ga nakon toga potegao nogom. Vručina se, istina, 'brazilski' bacio kao pokošen...

59. minuta
- Posavec ubacuje iz slobodnjaka, a Butina nespretno otklanja opasnost.

57. minuta
- Kakva prilika za Dinamo, no samo korner. lopta je prošla tik do gola Rodića. Balaban nabacuje iz kornera oštro na pet metara, ali ništa ni od toga. Dinamo je bolji u drugom dijelu, no Slaven prijeti iz kontri.

56. minuta
- Show je priredio Pulić iznijevši loptu s par Zidaneovskih pirueta.

55. minuta
- Posavec je ubacio iz slobodnog udarca, no ništa od toga.

52. minuta
- Jurić se sjurio među tri Dinamova igrača, pucao je, abIšćan odbio u korner. Ništa iz udarca iz kuta ozbiljnog nije bilo.

50. minuta
- Rodić je nadmudrio Sammira kojemu nije uspjela 'finta'. To je mogao biti gol, no Rodić se bacio i uhvatio loptu.

Počelo je drugih 45. minuta. Nema promjena u sastavima.

Kraj prvog dijela utakmice. Slaven Belupo vodi golom Vručine, a Dinamo je propustio nekoliko polušansi za izjednačenje. Ipak, nije uputio niti jedan udarac u okvir. Ivanković je morao napraviti već dvije izmjene.

45. minuta
- Jajalo izbacuje loptu u korner nakon nabacivanja Badelja iz slobodnog udarca kojeg je sam zaradio. No nakon kornera ništa.

44. minuta
- Šokota ulazi umjesto ozlijeđenog Lovrena što će dovesti do dosta rotacija u momčadi u kojoj Carlos trenutno igra u vezi. Balaban će se vjerojatno povući prema sredini.

40. minuta
- Odlična akcija Slavena. Čaval je s lijevog boka došao do 16-erca Dinama i ubacio, no lopta je prohujala pored svih. U akciji Dinama Mikić je ubacio, no nitko nije stigao do lopte.

38. minuta
- Sammir i Tadić su se spetljali pred 16-ercem Slavena, a mogla je to biti odlična prilika za izjednačenje.

35. minuta
- Balaban iz slobodnjaka puca iznad gola.

33. minuta
- Ivanković uvodi Carlosa umjesto Chage. Korner za Dinamo, no golman Slavena izbija. Prekršaj nad Sammirom na 20 metara.

30. minuta
- Sammir radi slalom, no zabija se u zid obrane Slavena. Badelj je zaradio žuti karton zbog starta s leđa.

28. minuta
- Hrgović puca s 20-ak metara, no neprecizno. Dinamo stišće i gol visi u zraku.

27. minuta
- Badelj je odlično išćeprkao loptu s desne strane Slavenovog 16-erca, no puca pored gola.

25. minuta
- Kakva prilika Tadića. Nakon pogreške igrača Slavena, Tadić dolazi do lopte i puca pored lijeve  vratnice Rodića. Lopta je prohujala pored gola.

22. minuta
 - Gooool! Slaven vodi 1:0! Fenomenalni Vručina sjurio se s desne strane prema golu Dinama, prevario Drpića i poslao loptu u lijevi kut Butinina gola.

20. minuta
- Zasad tek jedan udarac prema golu Slavena te nijedan Dinama.

17. minuta
- Vručina je pokušao iz slobodnog udarca s 25 metara s lijeve strane, no učinio je to neprecizno iznad gola.

11. minuta
- Badelj je ubacio iz kornera, no obrana Slavena čisti situaciju.

6. minuta - Krenulo se žustro. Očito da obje momčadi kreću po tri boda u ovoj utakmici. No ima i puno pogrešaka u igri obje momčadi.

1. minuta
- Sammir je već na samomk staru imao priliku, no ipak ništa od ranog vodstva Dinama koji igra u narančastoj garnituri dresova.

sastav Dinama: Butina, Hrgović, Bišćan, Drpić, Lovren, Mikić, Chago, Sammir, Badelj, Tadić, Balaban

sastav Slaven Belupa: Rodić, Čaval, Kokalović, Bilen, Purić, Jajalo, Poldrugač, Nynkeu, Posavec, Jurić, Vručina

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider