Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Šahtar deklasirao Dinamo i otišao u Ligu prvaka

Hrvatski prvak ni ove godine neće igrati u Ligi prvaka. Večeras u Maksimiru Šahtar je s lakoćom zabilježio novu uvjerljivu pobjedu protiv Dinama, rezultatom 3:1, i time se plasirao u elitno europsko klupsko natjecanje. Dinamu pak ostaje Kup UEFA za utjehu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je večeras odigrao katastrofalnu utakmicu u Maksimiru. Već od prve minute bilo je jasno da je Šahtar daleko bolja momčad, a to se na kraju osjetilo i na rezultatu. Uz ovakvu igru naš će prvak vrlo teško parirati bilo kojem europskom klubu, čak i u znatno slabijem Kupu UEFA.

Kola su krenula nizbrdo u 35. minuti, kada je Ivanković izvadio iz igre Badelja i uveo Chaga. Ovaj mu se odužio groznom greškom u obrani već nekoliko minuta kasnije, kada je poklonio loptu Šahatarovom Adrianu nekoliko metara ispred gola, što je ovaj znao iskoristiti.

U drugom dijelu pogotkom Balabana Dinamo je bar malo razveselio navijače, no onda ih odmah i razočarao, jer su ih razigrani igrači Šahtara razbili do kraja dvoboja. Propusnu obranu Dinama načeo je Brandao, a dokrajčio Willian. Zagrepčani su doživjeli totalni krah: Šahtar ide dalje ukupnim rezultatom 5:1, nakon dvije utakmice u kojima modri praktički nisu stvorili niti jednu priliku.

Bjeloruski BATE Borisov je uspio, naš Dinamo nije. Dakle, nije problem u novcu...

Ždrijeb za Kup UEFA bit će u petak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider