Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Uz cigare, votku i ljepotice, ruski nogometaši oprostili se od EURA

Dim cigara ispunjavao je prostorije, votka i šampanjac tekli su potocima a ruske ljepotice svojski su se trudile uljepšati sliku u noći s četvrtka na petak u bečkom luksuznom hotelu "Palais Coburg", na zabavi kojom su se ruski nogometaši oprostili od EURA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rusi su do jutarnjih sati na razuzdanoj zabavi "Fashion TV Night Cluba" nastojali potisnuti tugu nakon poraza od Španjolske.

Andrej Aršavin, koji se na utakmici nije posebno iskazao, u noćnom druženju s ruskim tajkunskim plemstvom bio je u izvanrednoj formi.

"Sad više nisam potišten, zabava je super", izjavio je Aršavin.

Uz njega, zvijezde večeri bili su i ruski bogataši sa zlatnim ulaznicama. One su im služile i kao propusnice u "Haram", podrumski dio hotela uređen u orijentalnom stilu kamo su pristup imali samo odabrani.

Luksuzne limuzine pred hotelom i obližnjim noćnim barom odavale su nazočnost ruskih oligarha i naftnih bogataša na zabavi što ju je organizirao vlasnik "Fashion TV", rođeni bečanin Adam Lisowski.

"Od početka je bilo jasno da će Španjolska pobijediti", pokazao je Lisowski i za vrijeme zabave zavidno znanje o nogometu.

Multimilijarder i vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič rezervirao je dva stola, ali se na kraju ipak nije pojavio.

Novac u noći ruskog slavlja nije igrao nikakvu ulogu, boca pjenušca stajala je 280 eura. Među uzvanicima je navodno bio i Mihail Sergejevič Gorbačov, sin političara Mihaila Gorbačova. "Navodno je bio ovdje s prijateljima i obilno trošio", izjavila je jedne predstavnica "Fashion TV-a".

Za goste je, potpuno u ruskom stilu, upriličen modni show na srebrnom podiju. "Moda i šport pripadaju jedno uz drugo", objasnio je Lisowski dodajući: "Idemo slaviti".

"Žene su ipak bolje od nogometa", komentirao je jedan gost nastup manekenki.

Nekoliko sati ranije, odjednom razvikani ruski nogomet doživio je poraz. Pet dana nakon golijade od 3:1 protiv Nizozemske, Španjolska je porazila Rusiju s 3:0.

"Sat vremena igrali smo na istoj razini. Onda je proradio španjolski plan da nas izmore kratkim pasovima", priznao je ruski trener Guus Hiddink.

"Možemo biti ponosni na ono što smo ovdje dosegli i kako smo se predstavili na EURU", izjavio je Hiddink.

I ruski mediji u petak su tješili svoje nogometaše. "Nemojte biti tužni. Ruski je nogomet prošao kroz dugi tunel i napokon je došao na svjetlo", piše "Sport-Express".

"Rusija je opet nogometna sila. A njezini su nogometaši vrijedni zlata, ako se gleda zanimanje inozemnih klubova", ocijenila je "Novje Izvestija".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider