Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Uefa pobrojala grijehe hrvatskih navijača

UEFA je na svojim stranicama posvećenima borbi protiv rasizma objavila materijale koji dokazuju nacistički orijentirano ponašanje hrvatskih navijača na ovogodišnjem Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FARE program (The football against Racism in Europe) i njihovi promatrači zaslužni su za skupljanje fotografija. Farovi promatrači bili su zaduženi za praćenje nacističkog ponašanja među navijačima, ali i svakog drugog koje nije u skladu s normama civiliziranog društva.
 
Sva nacistička obilježja uredno su fotografirana i proslijeđena Uefinim tijelima koji su na koncu odlučivali o visini sankcija.

Unatoč tome što je nacističkog ponašanja bilo, iz Uefe poručuju da su zadovoljni. Velika kampanja protiv nacizma i rasizma na nogometnim stadionima urodila je plodom, a ponašanje navijača bilo je zadovoljavajuće.
 
Hrvatski navijači prednjače među dokaznim materijalom, iako je bilo i drugih izgrednika. Ispod svake fotografije Uefa je obrazložila zašto se radi o ponašanju (znakovlju) s nacionalističkim obilježjima.
 
Među hrvatskim navijačima snimljena je zastava s ustaškim grbom, a UEFA osuđuje i šalove s imenom optuženika za ratne zločine generala Ante Gotovine. Na najviše su slika naši navijači kako odzdravljaju visoko dignutom rukom, odnosno nacističkim pozdravom.

>>Uefina stranica borbe protiv rasizma

>>Slike neprimjerenog navijačkog ponašanja
 
Srećom, Hrvatski nogometni savez kažnjen je tek novčano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider