Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ukrajinci zabrinuti zbog mogućeg gubitka EURA 2012.

U Ukrajini raste zabrinost mogućnošću da im UEFA oduzme domaćinstvo sljedećeg EURA 2012. godine kojega bi trebala organizirati zajedno s Poljskom. Ukrajinci su ponajprije zabrinuti sporošću radovima na obnovi Olimpijskog stadiona u Kijevu koje izvodi jedna tajvanska građevinska tvrtka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko dao je rok organizacijskom odboru da do 18. ovoga mjeseca riješi ključne probleme, jer je UEFA-in predsjednik Michel Platini najavio svoj posjet Ukrajini za 1. i 2. srpnja kako bi se na licu mjesta uvjerio u stanje na stadionima.

Tvrtka Archaisa Design Group je nakon višemjesečnih pregovora dogovorila s Ukrajinskim savezom da će za 300 milijuna dolara renovirati kijevski stadion, ali radovi još nisu niti započeli.

"Čini se da je azijska tvrtka nesposobna ostvariti zadani projekt na vrijeme zbog nedostatka prikladnog materijala. Sada imamo dvije opcije. Prva je da Vlada proglasi tu tvrtku nesposobnom da napravi zadani posao i da raspiše novi natječaj, a druga je da UEFA odluči kako je nemoguće održati EURO 2012 u Ukrajini. O toj drugoj opciji ne usudim se niti razmišljati", kazao je potpredsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Boris Voskresenski.

Voskresenski je dodao kako su Tajvanci pristali na plan da obnovljeni stadion u Kijevu ima 85.000 mjesta, ali sada traže kako bi se kapacitet stadiona smanjio na 50.000 na što ne pristaju ni Ukrajina niti UEFA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider