Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ukrajina ostaje bez Eura?

Predsjednik UEFA-e Michel Platini dao je Ukrajini rok od tri mjeseca u kojima mora dokazati da je sposobna uz Poljsku organizirati Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Platini je prošlog tjedna zaprijetio Poljacima i Ukrajincima da bi mogli izgubiti domaćinstvo idućeg europskog prvenstva ukoliko ne ubrzaju radove i pokažu volju za rješavanjem brojnih problema. 

Konačnu odluku o tome hoće li zaista Ukrajina i Poljska ostati bez EP-a donijet će UEFA na svom zasjedanju u rujnu ove godne u Bordeauxu.

Nakon posjeta Poljskoj, Platini je stigao i u Ukrajinu gdje se sastao s premijerkom Julijom Timošenko, te predsjednikom Viktorom Juščenkom.

"Imate tri mjeseca kako bi dokazali da ste sposobni riješiti probleme i organizirati EURO. Ja sam uvjeren da će sve biti OK, no želim garancije," poručio je prvi čovjek europskog nogometa. 

Platini je prvi put Ukrajinu zbog sporih radova upozorio u siječnju, no od tada se stanje nije mnogo promijenilo.

"Iduća tri mjeseca će biti ključna," kazao je Platini, te dodao: "Tražili smo odgovore na neka pitanja jer još uvijek ima mnogo nejasnoća i to oko stadiona, zrakoplovnih luka, infrastrukture, autocesta."

Vodeći ljudi Ukrajine pokušali su uvjeriti Platini kako će svi započeti radovi na vrijeme biti gotovi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider