Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

U Brazilu počelo svjetsko prvenstvo u Futsalu

Malo je reći da su domaćini 'istaknuli' svoju kandidaturu za naslov svjetskog prvaka u malom nogometu. Japan je stradao s čak 12 : 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini A, Falcao, Betao, Schumacher i ostali brazilski čarobnjaci samo su u prvom poluvremenu imali 19 udaraca na gol Japana, iako se na odmor otišlo samo sa 3:1. Drugi dio ponudio je jednosmjernu ulicu.

U drugom susretu skupine A, Kuba je bila gotovo jednako nemilosrdna protiv Solomunskih otoka. 10: 2 bio je krajnji rezultat utakmice. Istaknuo se Morales s četiri pogotka.

Skupina B ponudila je najzanimljiviji i najvatreniji ogled između Italije i Tajlanda. Tajlanđani su zaradili četiri žuta i jedan crveini karton (Sairsson), a imali su i više konkretnih pokušaja, no jedini gol na utakmici djelo je Grane iz šesterca u 14 . minuti.

U drugom susretu iste skupine Paragvaj je pomeo SAD 4:0.

Danas u skupini C igraju Argentina protiv Kine, te Guatemala protv Egipta. U skupini D svjetski prvak Španjolska igra protiv Irana, a Urugvaj protiv Libije.

Na ovogodišnjem, šestom po redu, SP u futsalu se po prvi put natječe 20 reprezentacija (na prvih pet je sudjelovalo 16 reprezentacija) i to sa 6 kontinenata. Šest iz Europe (Češka, Italija, Portugal, Rusija, Španjolska i Ukrajina), četiri iz Južne Amerike (Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj), četiri iz Azije (Kina, Iran, Japan i Tajland), tri iz Sjeverne i Središnje Amerike (Gvatemala, Kuba i SAD), dva iz Afrike (Egipat i Libija), te egzotični Solomonski otoci iz Oceanije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider