Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Tudor objavio kraj karijere

Nakon jučerašnjeg treninga Igor Tudor okupio je suigrače i stručni stožer te im objavio – kraj karijere. Vijest je protutnjila kao grom iz vedra neba, poglavito nakon što je Igor izjavljivao da se osjeća izvrsno, te da planira igrati još pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tudor je kazao kako mu bol u stopalu ne prestaje, te da nema smisla nastaviti s mukama. Isto tako, rekao je da će se u idućim danima i službeno oprostiti.

"Tri-četiri godine se to gomilalo, jučer sam došao, bili su bolovi prilično veliki i nema smisla da i dalje nastavljam trenirati s bolovima, a da igram s tabletama i trujem svoj organizam budući da sam ga već u životu prilično zatrovao."

Najbližima je već jučer govorio kako ga pomalo hvata depresija, no prema posljednjem treningu, koji je uspješno odradio, nije se dalo naslutiti da će mu to biti i posljednji.

"Znao sam na početku da mi je to zadnji pa sam htio odraditi do kraja, da zabijem još koji gol."

Tudor se na Poljud vratio u lipnju prošle godine kao velika akvizicija tadašnjeg predsjednika Grgića i sportskog direktora Ercega. Radio je prepun želje za povratkom, ali je iz utakmice s bolovima izašao - poražen...

Nakon 435 dana pauze, kod trenera Krešića prvi put je zaigrao prošlog listopada. Lani je odradio devet službenih utakmica, postigao jedan pogodak. 

Računali su na njega i Krešić i nasljednik mu Jarni. Nije im uspio pomoći, baš kao ni Vučeviću, koji ga je smatrao najjačim adutom u predstojećoj utrci s Dinamom.

"Mogu slobodno kazati da je to bio jedan šok, kada je Igor došao u svačionicu, kada je kazao da prestaje s igranjem. Puno toga sam gradio na njegovom povratku, da bude čovjek, voditelj igre koji je jako velikog znanja, koji bi mi i te kako puno značio i pomogao", rekao je Vučević. 

Zabilježeno će zauvijek ostati da je Tudor posljednju službenu utakmicu odigrao u Maksimiru ovog ožujka. Bila mu je to, slažu se mnogi, najbolja utakmica nakon povratka na mjesto odakle je i krenula jedna velika karijera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider